Counter-Sound wint laatste voorronde Rob Acda Award [video]

Peter Bruyn
Haarlem

De in Alkmaar gewortelde thrashpunk groep Counter-Sound heeft afgelopen vrijdagavond de vierde en laatste voorronde van de Rob Acda Award in het Patronaat geplaatst.

Daarmee heeft de groep zich geplaatst voor de finale van het jaarlijkse popmuziekconcours voor Haarlem en omgeving op vrijdag 19 april 2019, naast de eerdere voorrondewinnaars Operation Hurricane, Lilith en Close to Fire.

De overige twee finaleplaatsen gingen naar de publieksfavoriet van alle voorronden, Ellij, en de beste ‘runner up’, Flying Nemo. De uiteindelijke winnaar van de Acda Award wint een keur aan prijzen, waaronder de openingsplek op het programma van Bevrijdingspop.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het trio Counter-Sound, dat in de vierde voorronde terecht kwam door afgelopen maand een talentenjacht voor rockbands bij jongerencentrum Flinty’s te winnen, wordt door juryvoorzitter Maarten Claus geprezen als ‘een leuke punkband die heel flexibel met muziekstijlen omgaat.’’

De frisse en uitdagende popband Ellij en de reggaepunkers Flying Nemo uit de omgeving van Wijk aan Zee slopen via de achterdeur de finale binnen.

De Rob Acda Award wordt dit jaar voor de vierentwintigste keer georganiseerd. Muzikanten die vandaag de dag meetellen in het Nederlandse popcircuit, als Yorick van Norden en Chef’Specials Joshua Nolet begonnen hun loopbaan als winnaar van de Acda Award. Winnaars van de afgelopen jaren waren Nemsis (2018), Tony Clifton (2017) en Mantra (2016).

Lees ook: Operation Hurricane wint derde voorronde Rob Acda Award [video]

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.