Fietser gewond na botsing en ruzie met bromfietser in Haarlem [update]

© Foto’s: Michel van Bergen

1 / 6
Haarlem

Een fietser is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een botsing met een scooter op de Kampersingel in Haarlem. Na de ruzie die daarna ontstond, ging de scooterbestuurder ervandoor. De fietser heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 5.00 uur nabij de Lange Brug.

De scooterrijder en fietser spraken na de botsing met elkaar en daar zouden klappen bij zijn uitgedeeld. De fietser heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling door de bromfietser.

Ambulancepersoneel heeft de fietser opgevangen, hij is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De fiets was, voordat de twee ruzie kregen, door de scooterrijder op slot gezet. Die heeft bij zijn vlucht ook de sleutel meegenomen. Agenten hebben de de tweewieler meegenomen naar het bureau. Naar de scooterbestuurder wordt nog gezocht.

[update 27/2] De fietser heeft aan de politie verklaard dat hij vanaf de Kampersingel in de richtng van de Lange Brug is gereden en daar rechtsaf is geslagen. Volgens de politie heeft hij hier mogelijk de verkeerde kant van het fietspad meegepakt waar net op dat moment de scooterrijder kwam aanrijden, waarbij de twee in botsing kwamen. De fietser zegt daarna te zijn uitgescholden en mishandeld door de bromfietser. Van laatstgenoemde is geen verklaring bekend, want de politie heeft de scooterrijder nog niet kunnen achterhalen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.