Telstar zet streep onder slechte reeks [video]

Telstar zet streep onder slechte reeks [video]
Matchwinnaar Anass Najah (links) in duel met Keelan Lebon van Jong FC Utrecht.
© Foto Orange Pictures/Arnold Verkade
Utrecht

Met het eerste doelpunt voor Telstar in ruim zeven uur schoot Anass Najah de Velsenaren vrijdag uit bij Jong FC Utrecht naar drie punten. Toch blijven de offensieve zorgen. Terell Ondaan raakte voor de derde keer op rij het houtwerk.

In de vijftiende minuut kwam een afvallende bal voor de voeten van Najah terecht. Hij haalde vernietigend uit. Zijn derde goal dit seizoen.

,,Het moet niet gekker worden”, lachte de verdedigende middenvelder, zelf geboren in Utrecht en nog altijd woonachtig in de Domstad. ,,Gisteren op de training gingen ze allemaal mis.”

Het was een verlossende treffer voor Telstar. Het had immers 449 minuten droog gestaan. Ook had het negen wedstrijden achter elkaar niet gewonnen. De laatste overwinning dateerde van 10 december 2018 tegen Jong AZ.

Telstar speelde op het afgelegen en troosteloze trainingscomplex Zoudenbalch tegen Jong Utrecht bij vlagen aardig. Indrukwekkend was het niet, maar Telstar speelde wel fel en met het geloof in de winst. Zeker in de eerste helft.

Maar weer deed het zichzelf tekort. Het had de wedstrijd al eerder in het slot moeten gooien. Ondaan kwam in de eerste helft alleen op de doelman af en schoot hoog over. In de tweede helft raakte hij vanuit een vrije trap de lat.

Ook tegen Oss en Jong Ajax raakte hij het houtwerk. ,,Het begint wel een beetje irritant te worden, hoor”, zei hij na afloop met een flauwe glimlach. ,,Aan de andere kant kom ik wel steeds in de positie om op doel te schieten.”

Najah stak zijn teamgenoot een hart onder de riem. ,,Terell is niet normaal. Hij is zo belangrijk voor ons. Hij knalt ballen vanuit alle hoeken richting het doel. Hij sleept ons ook weer mee.” Ondaan: ,,Ik merk dat de jongens het mij niet kwalijk nemen. Ze leven met me mee. En dat geeft mij weer energie.”

Telstar mocht van geluk spreken dat de clubtopscorer van Utrecht, Nick Venema, een honderd procent kans onbenut liet maar verder had het weinig te verduren van de thuisploeg. De jonge Utrechters speelden met elf man achter de bal en loerden op de counter.

Rodny Cabral, Elso Brito en Frank Korpershoek hadden de zaken achterin prima op orde.

,,Het is ook fijn om weer eens de nul te houden. Dat geeft Wesley (Zonneveld, keeper. red.) ook weer vertrouwen”, was trainer Mike Snoei tevreden. ,,Je ziet ook dat er voetballend weer een stijgende lijn inzit bij ons. Dat is onder meer te danken aan Sven van Doorm. Die is vaak belangrijk met slimme balletjes.”

Ook Ondaan ziet de overwinning in Utrecht als een bevestiging van een positieve ontwikkeling ,,Tegen Oss speelden we twee weken geleden echt heel goed. Het viel alleen steeds verkeerd. Dit is superbelangrijk. We hebben een heerlijke groep. We zijn eerlijk met elkaar. We kunnen met elkaar lachen maar ook boos op elkaar worden. Het veldspel is beter geworden. Dit geeft een positief gevoel richting de volgende wedstrijden.”

Dat was ook wat Snoei benadrukte. ,,Een zwaluw maakt nog geen zomer. Nu moeten we volgende week tegen FC Dordrecht doorpakken.

Jong Utrecht-Telstar 0-1

15. Najah 0-1.

Rode kaart: 73. Mamengi

Toeschouwers: 356

Scheidsrechter: Bos

Jong FC Utrecht De Keijzer; Hoogenhout, Van der Velden, Mamengi, Pattynama; Albu, Dai, Mallahi, Lebon (75. El Azrak); Arweiler, Venema (63. Matthews)

Telstar Zonneveld;Cabral, Brito (55. Groot), Korpershoek; Sno, Van Doorm, Najah, Van Haaren (82. Rosheuvel), Springer; Moreira (76. Rossi), Ondaan

Meer nieuws uit Telstar

Keuze van de redactie