Büchli snel uitgeschakeld op sprint en dus geen uitbreiding medailleverzameling

PRUSZKOW

Voor Matthijs Büchli uit Santpoort-Zuid zitten de WK baanwielrennen erop. De winnaar van de keirin in het Poolse Pruszkow vloog er op de sprint in de eerste ronde uit.

Büchli had een matige tijd (15e) gereden in de kwalificaties en trof het niet met de koppeling aan Sam Webster.

,,Ik had de benen niet meer'', vertelde Büchli, die deel uitmaakt van de BEAT Cycling Club, na zijn vroege afscheid. ,,Ik reed eigenlijk helemaal geen gekke rit tegen Sam Webster, maar ik denk dat de teamsprint en keirin mij te veel kracht hebben gekost. Ik ben verder dik tevreden over dit toernooi. Mijn twee doelen, succes op de teamsprint en de keirin, heb ik behaald, dus ik ga met een goed gevoel naar huis.''

Lees ook: Büchli heeft eindelijk WK-goud op keirin [video]

De Nieuw-Zeelander Webster, vorig jaar winnaar van het sprinttoernooi op de Commonwealth Games, versloeg Büchli die daardoor geen kans meer heeft zijn medailleverzameling uit te breiden. Behalve op de keirin had hij als lid van de teamsprint op de openingsdag al een gouden medaille veroverd.

Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen hadden zich via toptijden in de kwalificaties rechtstreeks geplaatst voor de tweede ronde. Titelverdediger Matthew Glaetzer slaagde daar niet in, maar de Australiër had in de eerste ronde geen moeite met de Colombiaan Kevin Quintero.

Ook de Duitser Stefan Bötticher, bij de EK in Glasgow vorig jaar tweede achter Hoogland, had een extra optreden nodig. Hij versloeg de Chinees Xu Chao.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen