RKVV Velsen verslaat de wind

Yorinn Albers slaat de bal in zijn eigen doel. Hillegom komt terug tot 2-1, daar bleef het bij in Driehuis.

Yorinn Albers slaat de bal in zijn eigen doel. Hillegom komt terug tot 2-1, daar bleef het bij in Driehuis.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Milo Lambers
Driehuis

De wind bepaalde zondag de verhoudingen tussen Velsen en Hillegom. Velsen wist er uiteindelijk het best mee om te gaan en won de wedstrijd met 2-1.

Na zeven minuten stond Velsen met twee doelpunten verschil voor. Misha Plug kopte de corner van Giovanni Dors binnen. De tweede werd gemaakt door Marc Kloosterboer.

Het leek een makkelijk middagje te worden voor Velsen. De bezoekers hadden niets in de melk te brokkelen. Toch verzuimde de Velsenaren meer te scoren. „Het had 4-0 kunnen staan”, concludeerde trainer Martin Haar.

Na de rust draaide het spelbeeld volledig om. De wind ging nog wat harder waaien dan het al deed. „Het was echt niet te doen, niet normaal dit”, verzuchtte doelman Yorinn Albers. „We konden niet het spel spelen dat we wilden. Mijn uittrappen gingen alle kanten op. Over de grond spelen ging ook niet meer.”

Hillegom maakte juist slim gebruik van de wind door veel indraaiende ballen te geven. „Dat is voor een keeper erg lastig”, gaf Albers aan. De doelman van Velsen redde zijn ploeg een aantal keer maar in de zestigste minuut stompte hij de bal vanuit een corner in eigen doel. „Ik wilde hem wegstompen. Hij kwam echter zo raar dat ik er naast zat.”

Even later leek Hillegom in het zadel te worden geholpen door arbiter Juroen Koene. De scheidsrechter floot voor een overtreding van Misha Plug en kende een penalty toe. Niemand leek te weten waarom de penalty werd gegeven.

„Ik stak mijn borst naar voren, meer niet.”, zei Plug zelf. Het bleef zonder gevolgen want Jeroen Dedel schoot vanaf elf meter huizenhoog over. „Gelukkig maar. De scheidsrechter kwam een kwartier later naar me toe en zei dat ’ie er nog eens over na had gedacht en dat ie helemaal fout zat. Netjes.”

Hillegom bleef drukken. Onder meer Niels van Veen en verdediger Frank de Groot waren heel dicht bij de gelijkmaker. Albers hield zijn ploeg een aantal keer in de wedstrijd maar ook paal en lat boden redding. Met kunst- en vliegwerk bleef Velsen overeind.

„We hebben met AFC, de midweekse bekerwedstrijd tegen Scherpenzeel en nu tegen Hillegom drie wedstrijden in een week gehad. Dat is veel voor amateurs. Dat merkte je in de tweede helft. Het was even billenknijpen”, reageerde Haar.

Hillegom-trainer Stefan Teeken zag twee verschillende helften. „De eerste helft hadden wij heel veel moeite met de weersomstandigheden. In de tweede helft deden wij wat Velsen in de eerste helft deed.”

Ondanks dat Hillegom voor de vierde wedstrijd achtereen verloor en al sinds 9 december vorig jaar niet heeft gewonnen blijft de trainer positief. „We hebben laten zien dat we mee kunnen tegen Velsen. Ik vind dat we niet moeten zeuren dat de ballen tegen de paal en lat gaan. De wedstrijd geeft vertrouwen.”

Velsen-Hillegom 2-1

6. Plug 1-0, 7. Kloosterboer 2-0, 61. Albers (e.d.) 2-1.

Velsen Albers; Zuiverloon, Van Dam, Plug, Gutteling; Beck, Scholten, Ooijen; Dors, Van der Meer, Kloosterboer (69. Lamers)

Hillegom Partosoebroto; Van den Berg (81. Turenhout), Tebbers, De Groot, Van den Paard (86. Arendse); Aidan, Pijpers (72. Van Trigt) ; N. van Veen, M. van Veen , Dedel

Meer nieuws uit Sport Regionaal