Tadic vreest leegloop bij Ajax

Tadic vreest leegloop bij Ajax
Dusan Tadic viert de overwinning op Real Madrid.
© EPA
AMSTERDAM

Dusan Tadic deed na de spectaculaire zege van Ajax bij Real Madrid (4-1) een belangrijke oproep. ,,Ik hoop dat we deze groep een beetje bij elkaar kunnen houden", zei hij.

Ervaren als hij is, beseft Tadic dat de kans op een enorme leegloop bij zijn club groter en groter wordt na de successen in Europa.

Lees ook: Ajax viert uitzinnig feest in Madrid [video]

Zijn trainer Erik ten Hag deelt de zorgen van zijn ervaren aanvaller. ,,Het zou fantastisch zijn als deze ploeg langer bij elkaar zou blijven", reageerde de coach. ,,Dan hebben we meer kans om ons verder te ontwikkelen.''

,,Maar in de huidige voetbalwereld is dat bijna een utopie", vervolgde Ten Hag.

,,Spelers worden op steeds jongere leeftijd weggekocht. Die ontwikkeling is al een tijdje gaande. Dat wordt steeds extremer en is bijna niet meer te stoppen. Maar nogmaals, het zou fantastisch zijn als we ons met deze groep een aantal jaren verder kunnen ontwikkelen."

Tadic vreest leegloop bij Ajax
© ANP Graphics

Van alle uitblinkers bij Ajax dinsdagavond was Frenkie de Jong misschien wel de allerbeste. Op bezoek bij de grote aartsrivaal van zijn toekomstige club FC Barcelona liet de man van 86 miljoen euro zelfs Luka Modric verbleken.

,,Het ging best wel lekker", erkende de blonde middenvelder. ,,Maar dit is maar een momentopname. Ik vond het leuk om met hem te sparren. Maar Modric heeft de gouden bal gewonnen. Ik moet eigenlijk nog een beetje aan mijn loopbaan beginnen."

Tadic vreest leegloop bij Ajax
© ANP

Met een schitterend doelpunt en twee puntgave assists was ook Dusan Tadic van grote waarde. ,,Het gaat niet om mij", zei de Serviër. ,,We hebben opnieuw laten zien dat we als team veel kunnen bereiken als we met lef spelen en voor elkaar werken. We streden hier tegen de beste club van de wereld. Dit is echt zo bijzonder. Wie ik nu wil loten? Zou Barcelona niet leuk zijn?"

Groot was de ontlading bij alles en iedereen van Ajax na het laatste fluitsignaal. André Onana gooide zijn trainer Erik ten Hag de lucht in en zijn ploeggenoten snelden naar het bezoekersvak met 4000 meegereisde fans. ,,Toen zagen we pas hoeveel supporters van ons op andere tribunes zaten", zei Ziyech. ,,Niet normaal, het leek overal wel feest."

Tadic vreest leegloop bij Ajax
© AP

Matthijs de Ligt wilde maar niet van het speelveld. Steeds rende hij weer richting het bezoekersvak. Uiteindelijk meldde de negentienjarige aanvoerder zich euforisch bij de media. ,,We hebben het eerder Bayern München heel lastig gemaakt, dat is ook een favoriet voor de titel. Nu schakelen we Real Madrid uit. Maar we zijn nog niet klaar in Europa.''

Sergio Ramos volgde het duel vanaf de eretribune. De geschorste aanvoerder van Real werd kleiner en kleiner. ,,Ramos bedankt", zongen de fans uit Nederland richting de aanvoerder die drie weken geleden bewust een kaart pakte in de ArenA. ,,Zonder hem werd het een chaos in die defensie", vond Ziyech.

Meer nieuws uit Ajax