Korpershoek wil met Telstar blijven spelen voor play-offs

Frank Korpershoek

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek zal ook tijdens de thuiswedstrijd vrijdagavond tegen FC Dordrecht weer centraal achterin spelen.

,,Het is niet nieuw voor mij, hoor”, zegt de sterkhouder die vorige maand tegen FC Oss achterin terecht kwam door blessures bij Donny van Iperen en Jasper van Heertum. ,,Ook onder andere trainers heb ik vaak op deze positie gespeeld. Het enige verschil is dat we nu met vijf verdedigers spelen. Dat is wel leuk, want het geeft meer gelegenheid om voetballend op te bouwen.”

Ondanks dat Telstar vorige week uit bij Jong FC Utrecht voor het eerst in ruim twee maanden een wedstrijd won, blijft Korpershoek positief. ,,Deze groep werkt zich elke dag helemaal de pleuris. We voetballen de laatste weken ook een stuk beter. De spelersgroep, maar ook de mensen die hier elke wedstrijd komen kijken verdienen een goed resultaat.”

Net als trainer Mike Snoei heeft Korpershoek de vierde periode als doel gesteld. ,,Opgeven is geen optie. We blijven ergens voor spelen. De vierde periode zal heel lastig worden. Het programma is loodzwaar, maar laten we er vooral wel voor gaan.”

Telstar kan in de wedstrijd tegen de Zuid-Hollanders weer beschikken over Adham el Idrissi. Elso Brito liep vorige week in Utrecht een hamstringblessure op. Hij is nog niet hersteld. Donny van Iperen en Jasper van Heertum trainen weer mee met de groep maar zijn nog niet wedstrijdfit.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen