Waterpolovrouwen VZV omzeilen lastige Haagse klip

Marcel Tabbers
Den Haag

De vrouwen van VZV uit IJmuiden bleven in het cruciale duel tegen Waterpolo Den Haag (SG) ongeslagen.

In Den Haag wonnen de vrouwen van VZV met 5-9. ,,Ik had niet verwacht dat we zo eenvoudig zouden winnen. In plaats van in de laatste periode het verschil te maken, lukte dat nu al in de voorgaande drie kwarten’’, vertelde coach Guus van Thiel.

Na treffers van Brenda Weber, Tessa Raap en Elodie Smit stond er in het Hofbad na iets meer dan vier minuten netto speeltijd 0-3 op het scorebord. ,,Dat bracht wat rust. Alleen was dat ook in aanvallend opzicht helaas in de afronding. We raakten alleen de paal en lat en lieten Den Haag terugkomen tot 2-3.’’

De IJmuidense eersteklasser toonde veerkracht. Uit een overtalsituatie scoorde Meike Duineveld en Camille ten Velden taterde – een bal via het water - van afstand binnen.

Toen aan het begin van het laatste kwart Duineveld vanuit de hoekpositie de 2-6 aan liet tekenen was het Haagse verzet definitief gebroken. VZV heeft nu in de degradatiepoule van de eerste klasse na acht duels een marge van zes punten op Z&PC De Gouwe.

In Dordrecht was MNC met 14-9 te sterk voor de mannen van VZV. Halverwege kantelde het duel.

,,We laten het initiatief over aan Dordrecht, verliezen de controle en kregen we te gemakkelijk doelpunten tegen. Jammer maar terecht verloren’’, concludeerde coach Joachim de Ruijsscher. ZV Haerlem ging met 6-9 onderuit tegen Aqua-Novio ’94 uit Nijmegen. Lex Seger en Matthijs Linck scoorden beiden twee keer. Jeroen Koster en Stan Blok ieder een keer.

ZV Haerlem

ZV Haerlem won voor de tweede keer op rij. In de promotiepoule van de eerste klasse won ZV Haerlem met 10-7 van Swol 1894. De 16-jarige Tinka Lindeman knalde drie keer raak. Voor coach Tom Aalmoes een bevestiging dat het ‘lekker gaat’ met de jeugd.

ZPCH kan de titelaspiraties in de derde klasse in de koelkast zetten na het 9-6 verlies in Hoorn tegen West-Friesland (SG). Dane Guerard begon goed bij de Hoofddorpers met drie treffers. ,,Daarna was het in de tweede helft een collectief falen’’, verzuchtte coach Ruud Kerkhoff.

DWT won in Noord-Scharwoude afgetekend met 7-17 van degradatiekandidaat De Reuring.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen