Terrasvogels buigt pas laat voor RCH

Marco Gathier
Heemstede

Het leek een gelopen wedstrijd voor Terrasvogels toen ze na rood van Joep Rombouts en een 1-0 achterstand de rust ingingen. Uiteindelijk bogen ze pas ver in blessuretijd

In een wedstrijd die van veld verplaatst moest worden door de slechte weersomstandigheden speelden beiden teams niet hun beste voetbal van het seizoen.

Doordat RCH uit Heemstede verzuimde hun man meer op het veld om te zetten in doelpunten, mede door een goede tweede helft van Terrasvogels captain Vincent Cuvelier, kregen de bezoekers hoop.

Stephan Clarenburg bracht de spanning terug in de wedstrijd door halverwege de tweede helft de gelijkmaker voor Terrasvogels op het scorebord te zetten.

Lang duurde de vreugde van het doelpunt niet, omdat Rick Balaydin drie minuten later al tekende voor zijn tweede van de wedstrijd. Een nieuwe opleving van Terrasvogels uit Santpoort-Zuid zorgde ervoor dat Olivier Casse in de 82ste minuut de 2-2 op het scorebord zette.

Het mocht niet baten, RCH sloeg in de laatste minuten toe. Rechtsback Nourdin Chabbouk dook, in de tweede minuut van de extra tijd, op in de zestien en greep zijn kans nadat hij de bal met geluk met zich mee kreeg. Aanvoerder Xander Roosen, die zijn honderdste wedstrijd voor RCH speelde, bepaalde de eindstand vier minuten later op 4-2.

Kick de Groot, de trainer van Terrasvogels, was trots na afloop van de wedstrijd.

,,Het was een rommelige eerste helft, door de wind en regen. Uiteindelijk is de rode kaart wel het sleutelmoment geweest. In de rust heb ik gezegd dat er met 45 minuten passie en inzet nog iets te behalen viel. Het team heeft met tien man gestreden, ze waren niet minder. Ik ben heel trots, we komen terug tot 2-2 puur door inzet maar krijgen de deksel op de neus.’’

Xander Roosen, de aanvoerder van RCH, vond het een rommelige wedstrijd.

,,Dat lag aan het weer, bij vlagen was het chaotisch en daarna had ik het idee dat we alles onder controle hadden. We komen door pech op 1-1 en dan maken we al snel de 2-1, maar uit een onmogelijke hoek scoort Terrasvogels de gelijkmaker. Uiteindelijk krijgt Nourdin (Chabbouk) de bal met een gelukje mee om de 3-2 te maken. We hebben verdiend gewonnen, maar wel met moeite. In de competitie is het tussen plek twee tot en met acht stuivertje wisselen, daarvoor is deze overwinning belangrijk.’’

RCH-Terrasvogels 4-2

14. 1-0 Balaydin, 73. 1-1 Clarenburg, 76. Balaydin 2-1, 82. Cassee 2-2, 90+2. Chabbouk 3-2, 90+6. Roosen

Rood: 38. Rombouts (Terrasvogels)

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen