Schoten zakt voor examen

Sjoers Auwerda probeert Jur Bruin weg te duwen. Links kijkt Jeffrey Post van Schoten toe.© United Photos/Paul Vreeker

Simon Luybé
Haarlem

Door de 4-0 zege van De Foresters en de 1-4 nederlaag van Schoten tegen Kolping Boys, is de ploeg van Tom Jacob op doelsaldo op de laatste plek terecht gekomen.

De trainer zei deze week in Haarlems Dagblad min of meer al dat een goed resultaat tegen Kolping Boys onwaarschijnlijk zou zijn.

Even leek het of Jacob al de handdoek in de ring had geworpen. Bij het opkomen van de teams, was de coach in geen velden of wegen te bekennen. Sterker nog, technisch bestuurslid Milko Pieters zat in de dug-out.

Op de tribune werd al gesuggereerd dat de nieuwe trainer Gidon Reinders Folmer het binnenkort zou overnemen en dat de spelersgroep zeer ontevreden was. Het was niet meer dan een roddel.

Een berichtje naar Jacob gaf uitsluitsel. ,,Er is niets aan de hand. Mijn dochter moet afzwemmen. Ik heb de ploeg al klaargestoomd en kom er straks aan”.

Stuur

De eerste twintig minuten had het geplaagde Schoten zomaar voor kunnen staan. Na een diepe bal van Robin de Ridder verzuimde Lennart Stuur zijn team op 1-0 te zetten.

En na een vrije trap van Alpay Kilic zag Anil Kilic zijn kopbal door keeper Patrick de Vries gekeerd worden.

Dat Kolping Boys niet voor niets derde op de ranglijst staat, bewees het daarna. Zeer effectief in de eerste de beste aanval. Joey Kooge bediende Kevin Cappai, die met een stiftje keeper Thijs Hofman kansloos liet.

Een blunder van diezelfde Hofman leidde de 0-2 in. De sluitpost leverde zo in bij Kooge, die Bilal Ouariachi passeerde en inschoot.

De rechterkant van Kolping Boys was niet te stuiten. Met de constant opkomende rechtsback Amine Ouziz en de beste man van het veld, Joey Kooge, had Schoten handen en voeten nodig om Kolping af te stoppen.

Verkeerde kant

Tijdens de rust kwam Jacob aangelopen en nam de coaching over. Bestuurslid Pieters, die in de stromende regen een helft had gestaan en de ploeg niet tot grote hoogte kon brengen, kon zich buiten het veld opdrogen.

Jacob schreeuwde de longen uit zijn lijf langs de kant maar het hielp niet. De ingevallen Lesley Geerlings stond aan de verkeerde kant te dekken. Jochim Berkhout draaide weg bij Geerlings en maakte 0-3. Over en uit.

Bij Schoten werd Anil Kilic gewisseld omdat hij op scherp stond en bij een volgende kaart geschorst zou worden. Dat kan de ploeg niet hebben maar de reden ontging Kilic, die in woede uitstak.

Invaller Rick Klaver kopte het team uit Alkmaar naar 0-4. Dat Lennaert Stuur zou scoren, zijn veertiende dit seizoen, was meegenomen voor de topscorer maar niet meer dan dat.

Gelukkig voor Tom Jacob haalde dochter Mikky in De Planeet haar zwemdiploma. Zijn ploeg slaagde zondag niet en het klaarstomen was mislukt maar Jacob gaat door.

Schoten-Kolping Boys 1-4

21. Cappai 0-1, 24. Kooge 0-2, 52. Berkhout 0-3, 81. Klaver 0-4, 86. Stuur 1-4.

Scheidsrechter: Adams.

Schoten: Hofman, Alpay Kilic, Ouariachi , De Ridder, Post (72. Moal), Willems, Speelman (46. Geerlings), Anil Kilic (69. Apetz), Bonhof, Stuur, Auwerda.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen