Harde wind speelt Velserpont parten

Ivo Laan
Velsen-Noord

Ondanks dat er een weeralarm code geel is afgekondigd, is het nog niet te zeggen of de pont over het Noordzeekanaal tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid zondag opnieuw uit de vaart wordt genomen, zoals zaterdag gebeurde.

Dat meldt een woordvoerder van beheerder GVB desgevraagd. Zaterdag werd de pont tussen 15.15 en 18.00 uur uit de vaart genomen vanwege de harde wind. Dat gebeurde volgens de woordvoerder na een besluit van de havendienst.

De stremming was extra vervelend voor gebruikers omdat de alternatieve sluisroute nog altijd gesloten is vanwege het werk aan de nieuwe zeesluis. Ook de pont bij Buitenhuizen liep vertraging op door de storm.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De woordvoerder raadt pontgebruikers aan om de berichten goed in de gaten te houden. De windkracht is niet de enige factor. ,,Het gaat ook om de hoogte van de golven, als de golfslag te hoog is, dan kan de pont niet veilig aanlanden’’, zegt de GVB-woordvoerder.

Uiteindelijk leek het zondag mee te vallen. De pont heeft de hele zondag gevaren.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.