Van Kalmthout wint in debuutweekend Indy Lights

Rinus van Kalmthout op het podium na zijn overwinning in Florida.

Milo Lambers
Saint Petersburg

Rinus van Kalmthout heeft in het eerste weekend van de Indy Lights Series op het stratencircuit van Saint Petersburg in Florida direct een race gewonnen.

De achttienjarige Hoofddorper won eerder dit jaar de F3 Asian Winter Serie en was vorig seizoen in Amerika de beste in het Pro Mazda kampioenschap.

Indy Lights Series is de hoogste Amerikaanse formuleracingklasse onder de Indy CarSeries. Van Kalmthout, in de Verenigde Staten bekend als Rinus Veekay, rijdt voor het Argentijnse Juncos Racing.

Op het stratencircuit in Flordia stonden twee races op het programma. In de eerste eindigde de Nederlander, die zich als zesde had gekwalificeerd, op een vijfde plek. In de tweede race begon hij vanaf de tweede positie.

Al in de eerste bocht passeerde hij koploper Oliver Askew. Hierbij kwam Askew tegen de muur aan, maar de wedstrijdleiding greep niet in. Hierna kwam de koppositie voor Van Kalmthout niet meer in gevaar.

In het algemeen klassement staat Van Kalmthout op de tweede plek. Over twee weken staat de race in Austin op het programma.

Rinus Veekay met Arie Luyendyk en Mario Andretti.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen