Code geel in Noord-Holland: weggebruikers moeten alert zijn

ANP
DE BILT

Vanwege harde wind en harde windstoten gold zondagmiddag voor de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg enige tijd code oranje. Voor Noord-Holland is ’s avonds code geel afgegeven. Inmiddels is code oranje alleen nog actueel voor Limburg en Brabant.

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers in deze provincies ook aan om alert te zijn vanwege het weer. Het KNMI voorspelt voor Noord-Holland zware windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur uit westelijke richting. Code geel geldt voor Noord-Holland van 19.00 uur tot middernacht, maar ook ’s middags kan het weer al onstuimig zijn.

Het KNMI waarschuwde voor Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg voor zware tot zeer zware windstoten van 100 tot 110 kilometer per uur uit westelijke richtingen, langs de zuidwestkust mogelijk tot 120 kilometer per uur.

Code oranje geldt inmiddels alleen nog voor de provincies Brabant en Limburg. Daar komen nog zware windstoten voor van 100 tot 110 kilometer per uur. In Zeeland en Zuid-Holland geldt nu code geel, meldt het KNMI.

In het zuiden van Limburg rijden door het extreme weer geen treinen op de trajecten tussen Sittard en Heerlen en tussen Sittard en Maastricht. Dit duurt naar verwachting tot circa 20.30 uur, meldt de NS.

Later zondagmiddag en -avond neemt de wind in het zuiden en midden af. Later op de avond kunnen langs de kust en boven het IJsselmeer geleidelijk weer zware windstoten voorkomen van tussen de 80 en 100 kilometer per uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rijkswaterstaat heeft op windgevoelige plekken, zoals de Van Brienenoordbrug, de Haringvlietbrug en de Moerdijkbrug, extra bergers stand-by om eventueel gestrande vrachtwagens snel te kunnen bergen.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.