Premium

Reddingspost IJmuiden kan slechts een deel van strand in de gaten houden; gemeente mag duin niet aftoppen

Reddingspost IJmuiden kan slechts een deel van strand in de gaten houden; gemeente mag duin niet aftoppen
Het uitzicht vanuit de huidige post met het duin.
© Archieffoto
IJmuiden aan Zee

Het blijft behelpen voor de IJmuider Reddingsbrigade met het toezicht komend strandseizoen. Er is nog geen locatie gevonden voor de nieuwe reddingspost waardoor de redders een deel van het strand voorlopig alleen nog in de gaten kunnen houden met een camera.

Het was de bedoeling dat eind vorig jaar een besluit zou worden genomen over een nieuwe locatie van de reddingspost. Maar dat is nog niet gelukt, meldt een woordvoerster van de gemeente Velsen.

De reddingspost staat nu achter een hoge duin waardoor de redders een deel van het IJmuiderstrand niet kunnen zien. Nou wilde de gemeente eigenlijk het duin laten aftoppen maar dat mocht niet van Europa.

In een reactie laat de gemeente Velsen weten dat ze blijft wedijveren om de top beperkt te mogen aftoppen.

Uit de reactie van de gemeentewoordvoerster is op te maken dat een nieuwe reddingspost nog wel op zich laat wachten. Want er moet eerst nog een bestemmingsplanprocedure doorlopen worden.

Fred Dictus van de IJmuider Reddingsbrigade zegt er ’niet blij mee te zijn’. Want het cameratoezicht is niet ideaal en zorgt ervoor dat de redders meer moeten patrouilleren op het strand.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.