Museum Haarlemmermeer vraagt mening van publiek over collectie: wat gaat er mee naar de nieuwbouw

Hoofddorp

Het Historisch Museum in Hoofddorp nodigt de inwoners van Haarlemmermeer uit om de topstukken uit de collectie te benoemen.

Met museum gaat in 2021 verhuizen naar de nieuwbouw naast Haarlemmermeermuseum De Cruquius. Vooruitlopend op de verhuizing naar Cruquius wordt de collectie bekeken en gewogen onder leiding van directeur Elise van Melis. Tot 30 april kan het publiek op woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur objecten uitkiezen die mee moeten.

Van Melis: „Geschiedenis is van ons allemaal, daarom mag iedereen meedenken over onze collectie. Een object is meer dan een levenloos ding. Door het publiek objecten te laten nomineren en hun verhaal erover te vertellen komt onze collectie tot leven. We zijn heel benieuwd waar de mensen mee komen.” Van Melis hoopt op persoonlijke verhalen uit het verleden die te maken hebben met museumobjecten. Belangstellenden kunnen ter plaatse en online een formulier in vullen.

Momenteel is er in het museum een expositie te zien van Liesbeth Schuilenburg. Zij begon vier jaar geleden met het breien van babydekentjes voor arme mensen in Albanië. Van lieverlee ging ze van afgedankte wol en andere textiel steeds mooiere kunstwerkjes maken. Dekentjes, maar ook poppen en andere objecten. Die zijn nu in het museum aan de Bosweg, bij Claus Event Center te zien.

Schuilenburg breit overigens nog steeds dekens. Via de familie Rijsdijk komen de dekens terecht bij een organisatie die ze vervoert naar en distribueert in Albanië.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.