Schalkwijkers gezocht om mee te doen met duizendkoppig koor

Gastdirigent Hans Veldhuizen© Publiciteitsfoto

Leontien van Engelen
Haarlem

De Internationale Koorbiënnale zoekt koorleden uit Schalkwijk voor een bijzonder project: The Public Domain.

Al eerder werd in deze krant melding gemaakt van de poging om met een koor van 1000 personen voor het eerst in Nederland het stuk The Public Domain van componist David Lang ten uitvoer te brengen. Dat moet gebeuren op 5 en 6 juli, tijdens de Koorbiënnale.

Donderdag 21 maart vindt er een inloop-repetitie plaats met gastdirigent Hans Veldhuizen. De repetitie begint om 19.30 uur in de Wereldmuziekschool in winkelcentrum Schalkwijk.

Inwoners uit Schalkwijk kunnen zich aanmelden voor dit project en krijgen in Hans Veldhuizen een eigen koorleider die het werk met de deelnemers van het gevormde Schalkwijk Koor gaat instuderen tijdens drie avondrepetities in de Wereldmuziekschool in Schalkwijk in de periode mei tot en met juni.

Daarnaast zijn er twee repetities in Amsterdam met - een deel van - de rest van de zangers. Op vrijdag 5 juli gaat het stuk aan het einde van de dag in première in Nederland. Dat zal gebeuren in de openbare ruimte rondom het WTC gebouw in Amsterdam Zuid.

Op zaterdag 6 juli aan het einde van de dag vindt het optreden plaats in Schalkwijk, op het terrein schuin tegenover de Lidl bij de Floris van Adrichemlaan.

Deelname aan het project is gratis: wel moeten de zangers bereid zijn om bij alle repetities en optredens aanwezig te zijn.

Meer informatie via koorbiennale.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.