Romana Schuring baalt van haar optreden in Aalsmeer

Romana Schuring.© Archieffoto

Lisa Deen
IJmuiden

Romana Schuring van TV IJmuiden baalt van haar optreden bij de internationale Flower Cup in Aalsmeer. Met een totaal van 71.715 punten kwam de TVIJ-springster niet verder dan plek 29 in het klassement.

Schuring begon haar wedstrijd met een goede verplichte oefening (46.235), maar ging in de fout bij de keuze-oefening (25.480). „Het is balen. Ik was heel goed voorbereid en had vrijdags zelfs nog heel fijn getraind in Aalsmeer. Tijdens de wedstrijd was ik heel zenuwachtig en dat gebeurt me eigenlijk nooit,” blikte ze terug.

In Aalsmeer stond naast de zogenaamde Flower Cup immers ook nog kwalificatie voor de European Games op het spel. „Omdat het een kwalificatiewedstrijd was, wilde ik het ontzettend graag goed doen. Ik leg dan veel druk op mezelf en ben veel bezig met wat er allemaal vanaf hangt, terwijl het belangrijker is om rustig te blijven. De limiet is haalbaar.”

Op 7 april en 12 mei volgen er nog twee kwalificatiewedstrijden. Daar moet Schuring voldoen aan de limiet van 95,234 punten om nog kans te maken op een ticket naar Minsk. Voor plaatsing moeten springsters immers twee keer voldoen aan de eis.

Het goud in Aalsmeer was voor de Duitse Silvia Mueller (51.430).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen