Schoten doet niets met kansen

Bart Slegers
Tweede klasse

Trainer Gidon Reinders Folmer heeft niet meteen zijn eerste punten gepakt met Schoten. Voor het eerst zat de oefenmeester als eindverantwoordelijke op de bank, maar Den Helder was met 4-1 een stuk effectiever.

,,Het is verrassend dat ik nu al voor de groep sta, maar de spelers hebben nu behoefte aan duidelijkheid en transparantie. Dan neem ik liever zelf de verantwoordelijkheid dan dat iemand anders het tijdelijk oppakt. Ik wil ook graag dat iedereen blijft, dus we gaan er vol voor de komende maanden”, aldus Reinders Folmer, die het ontstane gat opvult na het vertrek van Tom Jacob.

De trainer, die ook nog stage loopt bij Odin ’59, zag dat zijn ploeg werd afgetroeft op effectiviteit. ,,We hebben een aantal honderd procent kansen en daar doen we niets mee. Den Helder haalt tweemaal de trekker over en gaat rusten met 2-0. Dat was het grote verschil en daarom staan zij ook vierde.”

Na de rust probeerde Schoten het wel, maar werd het zelfs nog 3-0 en later 4-0. Lennaert Stuur scoorde in de slotfase nog wel voor de eer 4-1.

,,Als we zo spelen tegen ploegen die lager staan, gaan we nog punten pakken”, voorspelde Reinders Folmer.

Pancratius pakte tegen een directe concurrent op de ranglijst drie belangrijke punten. Hooglanderveen vertrok met een 3-1 nederlaag uit Badhoevedorp.

Het was de dag van een 17-jarige A-junior bij Pancratius. Al leek het in het eerste bedrijf nog niet de wedstrijd te worden van Diede Mentink. Na de 0-1 ruststand kwam Pancratius veel beter de kleedkamer uit met de wind in de rug. Mentink begon het duel als rechtsbuiten maar trainer Danny Hijzelendoorn posteerde het talent na de thee in de spits.

Dat vertrouwen betaalde zich al snel uit. Drie maal scoorde Mentink en bezorgde Pancratius hoogstpersoonlijk de driepunter. ,,Na de 3-1 rende Diede naar zijn ouders. Echt mooi om te zien en fantastisch dat Diede een glaszuivere hattrick maakte”, vertelde Hijzelendoorn.

Meer nieuws uit Sport Regionaal