Kandidatenlijsten in Haarlem niet of laat bezorgd

Max Sipkes
Haarlem

Spaarndammers kregen niet op tijd een kandidatenlijst voor de provinciale verkiezing in de bus. De gemeente Haarlem denkt dat de lijsten in meer Haarlemse wijken niet zijn bezorgd. Daarom is op de website haarlem.nl een verwijzing naar de lijsten gemaakt.

Ze zijn woensdag ook in te zien in de stembureaus en op te halen bij de balie van de publiekshal aan de Zijlvest.

Marcel van Duivenboden van bezorgbedrijf Paspost erkent dat het bezorgen moeizaam is verlopen. Spaarndam is aanvankelijk overgeslagen omdat zijn bezorgdienst veronderstelde dat de gemeente Haarlemmermeer dat, vanwege de gemeentelijke herindeling, zou verzorgen. Toen eind vorige week bleek dat zijn bedrijf dat moest doen zijn de lijsten maandag en dinsdag alsnog bezorgd.

Paspost weerspreekt dat ook een aantal andere straten is overgeslagen. Na controles zijn ook daar, ’in veruit de meeste gevallen’, maandag en dinsdag overgeslagen brievenbussen alsnog bezorgd.

Van Duivenboden weet dat er vaker klachten zijn over kandidatenlijsten, maar die liggen volgens hem niet altijd aan de bezorging. „Veel mensen zien ze aan voor oud papier, want ze worden ongeadresseerd verzonden.”

De gemeente kondigt aan met het postbedrijf te gaan praten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.