Telstar stunt na rust tegen FC Den Bosch [video]

Den Bosch

In een knotsgekke wedstrijd heeft Telstar vrijdag op bezoek bij FC Den Bosch een 3-0 achterstand om weten te buigen naar een 3-4 overwinning.

Met een grote grijns liep Mike Snoei na afloop naar de persconferentie voor de sponsoren toe.

,,Normaal krijg je mij daar niet naar toe, maar nu heb ik er wel zin in.” En dat terwijl de trainer zijn ploeg in de rust naar eigen zeggen helemaal kapot had gemaakt. ,,We begonnen zo slap, die goals hadden nooit mogen vallen”, had Snoei in de eerste helft gezien.

Telstar stunt na rust tegen FC Den Bosch [video]
Matchwinner Ondaan in duel met Verbeek .
© Foto Orange Pictures / Frank van Engelen

Telstar kwam met een goed gevoel naar De Vliert toe. Het had immers drie wedstrijden achter elkaar met 1-0 gewonnen van achtereenvolgens Jong FC Utrecht, FC Dordrecht en Jong AZ. Dat gevoel was snel weg, want na een kwartier stond de ploeg met 2-0 achter.

Telstar had geen grip op de rappe aanvallers Vincent Vermeij en vooral Imrane Oulad Omar. De eerste wedstrijd van de vierde periode leek een valse start te worden. ,,Ik zag de bui al hangen, eerlijk gezegd. Ik dacht dat het over was”, was aanvaller Ahmad Mendes Moreira eerlijk.

Snoei wilde dat zijn backs hoog drukzetten, maar vooral Shaquill Sno had het daar moeilijk mee. Snoei hield hem in de rust in de kleedkamer en bracht Jasper van Heertum in. ,,Het was een lastige beslissing om hem te wisselen. Hij ligt goed in de groep. Het pakte wel goed uit. Zoveel hebben we niet veranderd. De jongens lieten zich veel meer gelden.”

Ook aanvaller Terell Ondaan had in de rust het woord genomen. ,,We moeten gewoon veel meer praten tegen elkaar in het veld. Zowel positief als negatief. Het is niet dat drie, vier jongens het laten afweten, het geldt voor het hele team. Dat ging in de tweede helft veel beter.”

Telstar werd weliswaar in het zadel geholpen door een penalty die geen penalty was, Moreira werd net buiten de zestien onderuit gehaald, Ondaan scoorde, maar Telstar liet meteen zien dat het geloofde in een comeback. Binnen tien minuten stond het 3-3.

Melle Springer rondde prachtig af na een voorzet van Senne Lynen en twee minuten later maakte Moreira de gelijkmaker vanuit een vrije trap. Zijn eerste goal. ,,Dat is wel een opluchting, eerlijk gezegd. Tegen Dordrecht en AZ miste ik grote kansen. Daar zit je toch mee als spits.”

De miraculeuze comeback werd compleet toen Ondaan in een counter diep werd gestuurd door een wederom indrukwekkend spelende Lynen. Oog in oog met doelman Wouter van der Steen bleef hij koel: 3-4.

Binnen 22 minuten in Den Bosch maakte Telstar evenveel doelpunten als in de acht voorgaande wedstrijden. Waar het eerder dit seizoen heel veel kansen nodig had om te scoren, was het nu zeer effectief. ,,In oefenduels scoren we vaak ook makkelijker. Het is fijn dat het een keer lukt in de wedstrijd”, aldus Snoei.

FC Den Bosch-Telstar 3-4

7. Vermeij 1-0, 19. Oulad Omar 2-0. 45. Oulad Omar 3-0, 48. Ondaan 3-1. 56. Springer 3-2, 58. Moreira 3-3, 70. Ondaan 3-4.

Scheidsrechter: Van Herk

Toeschouwers: 3244

FC Den Bosch Van der Steen; Marchioni, Kersten, Velkov; Brouwers, Felida, Verbeek Beltrame; Omar, Vermeij (74. Van der Sande), Blummel (74. Darri)

Telstar Zonneveld; Cabral, Korpershoek (65. Van Iperen), Van Huizen; Springer, Najah, Van Doorm, Lynen, Sno (46. Van Heertum); Ondaan, Moreira

Meer nieuws uit Telstar

Keuze van de redactie