Fantastische comeback van Telstar in knotsgek duel tegen FC Den Bosch

Fantastische comeback van Telstar in knotsgek duel tegen FC Den Bosch
Den Bosch

Telstar heeft een enorme stunt neergezet door bij nummer vier FC Den Bosch van een 3-0 achterstand bij rust om te buiten tot een 4-3 overwinning.

Het leek al snel een kansloze avond voor Telstar te worden. Binnen zeven minuten maakte Vincent Vermeij uit een mooie voorzet van Imrane Oulad Omar de openingstreffer.

Binnen het kwartier maakte deze vlugge en technische vleugelaanvaller een prachtig doelpunt. Telstar had het moeilijk, maar kreeg wel kansen.

Lees hier een uitgebreid verslag: Telstar stunt na rust tegen FC Den Bosch [video]

Senne Lynen kon een voorzet van Ondaan niet raken en Ahmad Mendes Moreira schoot vanaf veertig meter tegen de lat aan. Vlak voor de rust leek Oulad Omar met zijn tweede goal de wedstrijd te beslissen.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig. Telstar kreeg een penalty cadeau toen Moreira net buiten de zestien onderuit werd gehaald.

Ondaan maakte vanaf elf meter geen fout. Het was het zetje wat Telstar door had, want plots leek de ploeg van Mike Snoei er weer in te geloven. Telstar viel vol strijdlust aan. Na een goede aanval gaf Senne Lynen de bal aan IJmuidenaar Melle Springer.

Die haalde verwoestend uit. Nog geen twee minuten later gebeurde wat niemand in de rust had verwacht. Een schot van Moreira uit de vrije trap vanaf de rechterhoek van het veld ging alles en iedereen voorbij en vloog erin.

In de zeventigste minuut werd de comeback nog sensationeler toen Senne Lynen vanuit een corner Terell Ondaan diep stuurde. Hij kwam alleen op doelman Wouter van der Steen af en zette zijn team op voorsprong.

In plaats van terug te zakken bleef Telstar het spel dicteren. Melle Springer had zijn tweede treffer op de voet, maar schoot over. De goed spelende Sven van Doorm raakte de lat.

Meer nieuws uit Telstar

Keuze van de redactie