RKVV Velsen verovert koppositie na overwinning op Hillegom

Patrick Castricum wordt op de huid gezeten door Hillegom verdediger Tom Tebbens

Simon Luybé
Hillegom

Na de eigen 1-2 zege zondag op Hillegom en het gelijke spel van JOS/Watergraafsmeer heeft RKVV Velsen uit Driehuis alleen de leiding genomen in de eerste klasse.

Nog zes wedstrijden voor de titel. En voor Hillegom nog zes finales voor handhaving. De hekkensluiter zag Zeeburgia winnen en heeft nu zes punten achterstand. NVC staat voorlaatste met vijf punten meer dan Hillegom.

Vooralsnog heeft het op non actief zetten van Stefan Teeken geen resultaat opgeleverd. Vervanger Bas Naber, die het elftal op de meeste plaatsen onaangeroerd liet, verraste op een plaats in het elftal. Dertiger Daan Ruigrok stond onder de lat.

,,Ik heb anderhalve seizoen niets gedaan en dinsdag voor het eerst meegetraind. Samen met de trainer heeft de keeper zijn tas ingeleverd”, zei Ruigrok over de ontstane situatie bij Hillegom.

Die keeper is Donovan Partosoebroto, die gehaald was door Teeken, die in het verleden bij Hoofddorp en Overbos met hem werkte. Vorige week mocht Dinant Chandie Shaw opdraven van Naber maar zondag was de jonge sluitpost weer reserve.

De openingsfase was voor de thuisploeg. Met veel elan en toegeschreeuwd door het publiek zocht de ploeg de aanval. Na de eerste storm kwam Velsen gluiperig op 0-1 door een hoekschop. De eerste werd door keeper Ruigrok tot een nieuwe gebombardeerd. En weer nam Zeno van Ooijen de corner met veel gevoel.

Indraaiend en metde lengte van Patrick Castricum, Remco van Dam en Mischa Plug een gevaarlijk wapen. Hillegom had buiten Marc Kloosterboer gerekend. De aanvaller springt ook torenhoog en is kopsterk. De linker aanvaller was het die raak kopte.

Hillegom had recht op de gelijkmaker. Aidan Ryan slalomde regelmatig richting keeper Nino Pels. De vervanger van de geblesseerde Yorinn Albers had geluk dat Ryan zich niet liet vallen bij een lichte aanraking. Een tweede keer liet Ryan zich wel vallen maar dat vond scheidsrechter Van Hamersveld geen strafschop.

Een kopbal van Niels van Veen ging rakelings naast en Pels redde op een inzet van Ryan. In de blessuretijd van de eerste helft stoomde Daniel Zuiverloon op. Zijn voorzet werd door Giovanni Dors afgemaakt: 0-2.

Alleen een snel doelpunt na rust zou Hillegom kunnen redden. Balverlies van Velsen speler Nick Lamers stelde Niels de Jong in staat de aansluiting te maken. De Jong faalde.

Het werd wel 1-2. Vanaf de linkerkant kwam de voorzet van Mike van Veen. Keeper Pels bleef in zijn doel en Joris van Dongen kon afronden. Daarna bleef Velsen fier overeind.

,,De spirit is er en we gaan echt wel punten pakken. Als wij zo blijven vechten is dat voldoende om in de eerste klasse te blijven”, zei de teruggekeerde keeper Daan Ruigrok.

Hillegom-Velsen 1-2

28. Kloosterboer 0-1, 45. Dors 0-2, 63. Van Dongen 1-2.

Hillegom: Ruigrok, Van de Berg, Tebbens, De Groot, M. van Veen, Van Dongen, Pijpers, N. van Veen (86. Arendse), Ryan (80. Van Trigt), Dedel, De Jong (71. Turenhout).

Velsen: Pels, Zuiverloon (66. Dijkhuizen), Plug, Van Dam, Gutteling, Lamers, Scholten, Van Ooijen (87. Seppenwoolde), Dors, Castricum (78. Van de Meer), Kloosterboer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen