Na vier overwinningen op rij komt Telstar niet voorbij Eindhoven

Velsen-Zuid

Telstar heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. In een wat matte wedstrijd werd het 1-1.

Telstar ging met een lekker gevoel de wedstrijd in. De laatste vier wedstrijden werden afgesloten met drie punten. Uit bij Den Bosch boog Telstar heel knap een 3-0 achterstand om in een 3-4 overwinning. In die tweede helft speelde Telstar met het mes tussen de tanden. Vechtend voor elke bal en overtuigd van zichzelf. Daar was tegen Eindhoven weinig van over. De ploeg van trainer Mike Snoei had dan weliswaar het initiatief, het maakte een fletse indruk. In de eerste helft kreeg het amper kansen. Het was Eindhoven dat slagvaardiger was. Na een mooie actie van Branco van den Boomen lepelde Sam Elisha heel slim de bal achter doelman Wesley Zonneveld.

Daarna greep Eindhoven de macht over de wedstrijd. Het kwam tot twee keer toe uit een messcherpe counter bijna op voorsprong. Vooral de aanval waarbij Branco van den Boomen Elton Kabangu in stelling bracht was prachtig. Eigenlijk vanuit het niets kwam Telstar op gelijke hoogte. Een vrije trap van Moreira vanaf de zijkant van het veld werd door Frank Korpershoek binnengelopen.

Lees ook: Telstar blijft in zichzelf geloven

In de tweede helft was Telstar de bovenliggende partij. Onder meer Terell Ondaan, Anass Najah en IJmuidenaar Melle Springer hadden de winnende treffer op eeen voet, maar misten scherpte. Telstar kwam ook nog goed weg toen een ziedend schot van Elton Kabangu op de paal belandde.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen