Gewonde bij geweld op voetbalveld in Hoofddorp, grensrechter aangehouden [video]

© Rowin van Diest
© Rowin van Diest
© Rowin van Diest
© Rowin van Diest
1/4
HOOFDDORP

Een voetbalwedstrijd bij voetbalvereniging Uno in Hoofddorp is zaterdagmiddag uitgelopen op een flinke vechtpartij. Rond kwart over vier, net voor het einde van de wedstrijd van het eerste elftal, gingen twee partijen met elkaar op de vuist.

De politie rukte met groot materieel uit. De ambulance is het voetbalveld opgereden om een gewonde man te verzorgen. Die is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft een 34-jarige Haarlemmer aangehouden, het gaat om een lid van Geel-Wit die als grensrechter bij de wedstrijd betrokken was. Het slachtoffer was de doelman van UNO. Volgens de politie heeft hij een vuistslag uitgedeeld aan de keeper, waardoor deze bewusteloos raakte. De politie meldt dat er over en weer klappen zijn uitgedeeld.

De wedstrijd tegen het Haarlemse Geel-Wit werd voortijdig beëindigd. Politieagenten begeleidden de tegenstander naar de parkeerplaats zodat deze de voetbalclub kon verlaten zonder dat opnieuw vechtpartijen uitbraken.

Lees ook: Ongelooflijk! Waarom slaat grensrechter van Geel-Wit keeper van UNO knock-out?

De politie doet verder onderzoek naar wie allemaal betrokken was bij de vechtpartij.

,,We vinden het heel erg wat er is gebeurd. Iedereen is erg aangeslagen. We willen juist bekendstaan als een sportieve en veilige club'', aldus voorzitter jeugdcommissie Lennert Böhmer van Geel-Wit. Volgens hem stond de verdachte niet bekend als iemand met een ,,kleurrijk kaartverleden''.

Lees ook: Keeper na klap op voetbalveld Hoofddorp: 'Ik ben blij dat ik het kan navertellen’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.