Nieuwe Witte Theater in IJmuiden gooit het over andere boeg

Ivo Laan
IJmuiden

Initiatiefnemer Anton Wijker die zich inspant voor een nieuw Witte Theater aan de Lange Nieuwstraat/Zeeweg in IJmuiden gaat het over een andere boeg gooien. Hij gaat zich richten op het werven van donaties bij sympathisanten en bedrijven.

Wijker was eerst van plan om bij de gemeenteraad en het college van b en w aan te kloppen voor een haalbaarheidsonderzoek. Maar nadat Wijker insprak bij de raadsvergadering van 28 maart, kwam daar geen respons op.

Wijker werd aangeraden om samenwerking te zoeken met de Stadsschouwburg Velsen. Daar heeft Wijker ook een gesprek mee gehad, maar dat leverde niks op. ,,Die zijn toch vooral met hun eigen plannen bezig.’’

Wijker richt zich juist op een kleinschalig theater waar beginnende en experimentele artiesten een podium kunnen krijgen.

,,Wij gaan voor een nieuw filmtheater om daarmee het uitgaanscentrum van IJmuiden een impuls te geven. Als je ook ander toerisme wil dan alleen dagjesmensen, dan is een kleinschalig filmtheater hiervoor een belangrijke faciliteit.’’

Inmiddels heeft Wijker de stichting Vrienden van het Nieuwe Witte Theater opgericht. Hij is nog wel op zoek naar versterking van het bestuur. Ook is er een facebookpagina in de lucht gegaan. ,,Daar zie je aan dat er veel steun is voor een nieuw Witte Theater’’, zegt Wijker.

Het Witte Theater is nu bijna twee jaar gesloten. Het lukte niet om zonder gemeentelijke subsidie te draaien.

Wie contact wil opnemen met Wijker kan mailen naar: antonwijker109@gmail.com

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.