Bloemencorso: geen verkeersregelaars in Haarlemmermeer

Bloemencorso in Hillegom

Bart Boele
Hoofddorp

Het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt volgende week en daardoor zullen de wegen in Haarlemmermeer vastlopen, vreest D66-fractievoorzitter Joost Koomen uit Beinsdorp.

,,Tussen Nieuw-Vennep en de Bollenstreek, maar ook in alle dorpen langs de Ringvaart aan de westkant van Haarlemmermeer gaat het verkeer vastlopen. Worden daarom verkeersregelaars ingezet?’’, vraagt hij aan het college van B en W.

Dat gaat niet gebeuren, kan VVD-wethouder Marja Ruigrok (verkeer) hem vertellen. ,,Op de route van het bloemencorso is de meeste verkeersoverlast in Lisse en Hillegom te verwachten. Verkeersregelaars inzetten heeft alleen zin op de kop van die file. Als elders het verkeer vast staat, staat het vast. Dan hebben verkeersregelaars geen zin meer.’’ Volgens Ruigrok worden rond de route van het corso wel de verkeerslichten, bijvoorbeeld op de N207, anders afgesteld om in te spelen op het vastlopende verkeer. Veel meer is er niet aan te doen. ,,Er worden motoragenten ingezet om hulpdiensten de ruimte te geven’’, aldus Ruigrok. Volgens de wethouder zijn er verder geen evenementen in het weekend van het corso.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.