Plantenman Pim van Wanrooij en gemeente Haarlem treffen schikking over verwoeste kar

Plantenman Pim van Wanrooij bij zijn verwoeste kar, begin 2018.© Archieffoto United Photos

Wessel Mekking
Haarlem

Plantenman Pim van Wanrooij heeft een schikking getroffen met de gemeente Haarlem. De ondernemer, die planten verkoopt op het Emmaplein, had een rechtszaak aangespannen nadat zijn kar in januari 2018 tijdens een storm was verwoest door een omgewaaide boom.

Hoeveel de gemeente aan Van Wanrooij betaalt, maken de twee partijen niet bekend. De ondernemer zei ongeveer twaalfduizend euro schade te hebben geleden, maar matigde zijn eis later. Toch wees de gemeente in november een schikking van de hand. Op aanraden van de kantonrechter in Haarlem gingen de partijen vrijdag weer in gesprek.

Volgens de advocaat van de ondernemer was de gemeente nalatig geweest, omdat ze in zijn ogen had moeten weten dat de iep op omvallen stond. Tijdens een ’visuele controle’ in 2015 stond de boom te wankelen, aldus de plantenman en getuigen. Maar volgens de gemeente ontbraken toen aanwijzingen dat de iep rot was van binnen.

Van Wanrooij kocht vorig jaar een nieuwe kar. Hij en zijn vrouw zijn blij dat ze met de overeenkomst de kwestie achter zich kunnen laten, meldden ze vrijdagmiddag.

De gemeente trof een schikking, omdat het anders een langdurige zaak zou worden, aldus een zegsman. De bomendeskundigen van beide partijen verschilden vrijdag tijdens de zitting van mening. Bij het raadplegen van een onafhankelijke deskundige, zou de zaak zo een jaar langer duren, zegt de woordvoerder. ,,Dat was het beide partijen niet waard en daarom kon een schikking worden getroffen.’’

Lees ook: Deskundigen kijken naar iep die op plantenkar Pim viel

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.