Telstar wil ’flow’ doortrekken tegen Cambuur

Trainer Mike Snoei.© Archief

Monne Reitsma
Velsen-Zuid

’Als je wat wilt, ligt het nu voor het grijpen’, hield Telstar Mike Snoei zijn spelers donderdagmiddag op de training voor. ,,Het zou zonde zijn als we nu niet toeslaan. We hebben geweldig huis gehouden in maart en moeten dat nu doortrekken in de thuiswedstrijd tegen Cambuur.”

De lastige uitwedstrijden tegen Den Bosch en Go Ahead Eagles leverden door veel strijd beiden drie punten op voor de Velsenaren.

In combinatie met drie zeges van 1-0 en een 1-1 gelijkspel zorgde die prachtige score voor een opleving van Telstar dat er in de vierde periode goed voor staat maar ook via de ranglijst de play-offs nog in zicht kan houden.

Om die inhaalslag niet voor niets te laten zijn moet vrijdag gewonnen worden van Cambuur. ,,We moeten er meteen opklappen. Strijd en werklust laten zien”, zegt Snoei, die over een nagenoeg compleet fitte groep beschikt.

,,Al onderschatten we Cambuur niet. Het is een goede ploeg. Maar we zitten in een lekkere flow en de groep is super scherp. Natuurlijk zijn er jongens ontevreden dat ze niet spelen, maar dat is alleen maar mooi voor een trainer. Laat maar aan ons zien dat je wil spelen.”

Frank Korpershoek keert centraal achterin terug in de ploeg en waarschijnlijk is er ook een basisplaats voor Senne Lynen. De Belg moet dan wel helemaal fit zijn. ,,Hij heeft een waanzinnig seizoen. Maar als hij op zeventig procent zit dan kies ik toch voor een ander. Die luxe is er momenteel.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen