Zandvoorter wil gootsteenontstopper serveren aan begeleidster

Het OM denkt dat de 50-jarige Zandvoorter zich schuldig heeft gemaakt aan het voorbereiden van doodslag.© Foto: ANP

Wessel Mekking
Haarlem

Een 50-jarige Zandvoorter die geprobeerd zou hebben gootsteenontstopper aan een begeleidster te serveren, blijft voorlopig achter slot en grendel. Het openbaar ministerie vervolgt hem voor het voorbereiden van doodslag, bleek vrijdag tijdens een pro-formazitting.

De Zandvoorter zou op 22 januari getracht hebben het goedje te schenken aan een medewerkster van Fivoor, dat intensieve psychiatrische zorg biedt. De verdachte lijdt aan een bipolaire stoornis, zo werd jaren geleden al vastgesteld. Een psychiater die de man na zijn aanhouding onderzocht, acht hem volledig ontoerekeningsvatbaar.

De advocaat van de Zandvoorter deed tevergeefs een verzoek om hem in afwachting van zijn rechtszaak op 24 juni op vrije voeten te krijgen. Zo kan voorkomen worden dat zijn uitkering wordt stopgezet, aldus de raadsman. Hij is bang dat de Zandvoorter, die ook vervolgd wordt voor het bezit van 75 gram amfetamine, zijn hypotheek niet meer kan betalen en zijn huis wordt uitgezet.

De rechters wezen het verzoek af. Volgens hen weegt het strafvorderlijk belang momenteel zwaarder dan het belang van de Zandvoorter. Ook is het probleem nog niet acuut, nu hij 73 dagen vastzit.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.