Twente stopt opmars Telstar [video]

Twente stopt opmars Telstar [video]
Enschede

Telstar heeft bij FC Twente na zeven wedstrijden weer eens verloren. Het werd 1-0 voor de koploper.

Had een maand geleden de ene Tukker tegen de ander gezegd dat FC Twente het lastig zou krijgen tegen Telstar dan was die waarschijnlijk voor gek verklaard. Twente stond fier bovenaan met een straatlengte voorsprong op de concurrentie.

Hoe anders zag de wereld er uit na een zes overwinningen uit zeven wedstrijden van Telstar en twee opeenvolgende nederlagen van FC Twente. Volgens de regionale krant Tubantia werd Telstar zelfs als Real Madrid gezien en was Terell Ondaan als ‘net geen Messi’. De zenuwen zouden er goed inzitten bij FC Twente, dat als de doods was dat het de ooit zo comfortabele voorsprong van 11 punten op Sparta nog weg zou geven.

En toch stond het na een kwartier 1-0 voor Twente. Niet dat de Tukkers nou zo explosief begonnen, maar Javier Espinosa en Rafik Zekhnini strafte een uitglijder van Elso Brito genadeloos af.

Telstar was scherp begonnen en leek niet onder de indruk van de 25.000 man op de tribune, maar na de goal was het vertrouwen even weg. De bravaoure waarmee het in Deventer en Den Bosch zo goede sier maakte was even verdwenen.

Twente zette echter niet door. De ploeg van trainer Marino Pusic speelde geen moment met het vertrouwen van een koploper, het leek vooral bang te zijn om het titelfeest nog verder uit te moeten stellen.

En dus ging Telstar in de tweede helft opportunischer spelen. De backs Melle Springer en Rodny Cabral zetten vol druk naar voren. Acties van Terell Ondaan en Ahmad Moreira leverde gevaar op, maar grote kansen bleven uit tot de 73e minuut. Na een goede dribbel met de bal van Ondaan schoot Rodny Cabral tegen doelman Drommel aan. Twente liet het initiatief over aan de tegenstander en loerde op de tegenaanval. Onder meer Espinosa en Jari Oosterwijk waren dichtbij een doelpunt.

In de slotfase bracht Snoei met Adham el Idrssi nog dapper een extra invaller. Terell Ondaan en Moreira waren met een kopbal nog dichtbij de gelijkmaker, maar echt wankelen deed de koploper niet.

FC Twente Drommel; Ricardinho, Nancho, Brama, Zekhnini; Vuckic, Zekhini (75. Hamdaoui), Espinosa, Aitor, Gonzalez, Oosterwijk, Bijen

Telstar Zonneveld; Springer (77. El Idrissi), Brito, Van Huizen, Korpershoek, Cabral; Najah (85. Van Haaren), Van Doorm (70. Mertens) Lynen, Ondaan, Moreira

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen