Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar: ’Ik heb gewoon een heel lange jeugd’

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar: ’Ik heb gewoon een heel lange jeugd’
Huntelaar na de 1-0.
© Foto ANP
Amsterdam

De keuze van Erik ten Hag om tegen Excelsior (6-2) in de basis een plaats in te ruimen voor Klaas-Jan Huntelaar, was een goede. De spits was zo gretig als een jonge hond en scoorde een hattrick.

Met 35 jaar en 244 dagen was hij de oudste Ajacied ooit die dat presteerde. „Het is altijd leuk om records te breken”, lachte de goalgetter. „Maar als oudste speler … Ik heb gewoon een heel lange jeugd.”

Wedstrijdbal

Huntelaar, wiens eerste treffer op aangeven van Donny van de Beek de mooiste was, verkeerde vanzelfsprekend in een opperbeste stemming. „Zo! Dan hebben mijn kinderen ook weer iets om mee te spelen”, zei de aanvaller die met de wedstrijdbal de catacomben inging. Twee minuten nadat Huntelaar had plaatsgemaakt voor Kasper Dolberg vuurde de Deen prachtig raak.

„Dat was een fantastische volley”, vond Huntelaar. „Dat was fijn voor hem en fijn voor ons, want we doen het met z’n allen.” Morgen tegen Juventus maakt The Hunter weer plaats voor Dusan Tadic. „Ik ga dan met een goed gevoel zitten, want we scoren eigenlijk altijd wel en ik zie best mogelijkheden.”

Meer nieuws uit Ajax

Keuze van de redactie