Akrides met Hooiveld naar mooi seizoensslot

Akrides met Hooiveld naar mooi seizoensslot
IJmuiden

Via een afgetekende zege op het Zwolse ZAC heeft Akrides zich definitief veiliggespeeld in de eerste divisie.

Het werd in IJmuiden 84-46 voor het team van coach Mark Hooiveld, wie op goede resultaten kan terugkijken sinds hij het een maand voor het einde van het seizoen overnam van Kostas Kaparounakis.

,,Het was een mengeling van de principes hoe ik basketbal leuk vind en de motivatie van de spelersgroep. We waren met elkaar positief bezig en iedereen had er plezier in. Dat geeft zelfvertrouwen, en dat zag je terug’’, zei Hooiveld. Grote uitblinker aan de kant van Akrides was Laurens de Vilder, die goed was voor 27 punten tegen een uitstekend schotpercentage. ,,Laurens was ’aan’’’, zei de coach.

Akrides, dat lang tegen degradatie streed, eindigde op de negende plaats op de ranglijst. ,,Het doel was handhaven’’, zei Hooiveld over de periode dat hij de technische leiding had.

,,Het zijn vier goede weken geweest, en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Volgend seizoen hopen we het verder uit te bouwen. Het grootste gedeelte van de selectie heeft aangegeven te willen blijven, en er zullen vast nog een paar jongens bij komen. Nu het klaar is, kunnen we echt gaan rondkijken.’’

Scores Akrides: De Vilder 27, Zonjee 15.

Onze Gezellen werd in zijn debuutjaar in de eerste divisie vierde. In de laatste competitiewedstrijd versloeg het Celeritas in Groningen: 77-86. Na een gelijkopgaande strijd sloegen de Haarlemmers in de laatste vijf minuten het beslissende gat.

Van 66-67 werd het toen 66-77. ,,Onze schoten gingen vallen’’, zei coach Hans van Eeden, die ’heel trots’ was op het behalen van de vierde plaats met zijn ploeg. ,,Het hoogst haalbare, de nummers een en twee zijn echt beter dan de rest en wij eindigen in punten gelijk met nummer drie Wyba. De Final Four was net buiten bereik, ik denk dat dat volgend jaar wel een doel moet zijn.’’

Scores Onze Gezellen: Burger 33, Lips 19.

BV Hoofddorp eindigde op plek zes. Nummer vijf DAS werd in de laatste wedstrijd verslagen (69-74) door het team van coach Edward Spier, die zelf niet bij het treffen aanwezig kon zijn.

Michel Doné van het U16-team nam de honneurs waar en hij zag Hoofddorp in het derde kwart uitlopen naar een voorsprong van maximaal elf punten. Het team uit Delft kwam nog gevaarlijk dichtbij, maar met twee driepunters hield Amadeo Proto zijn team overeind.

De vrouwen van BV Hoofddorp sloten hun seizoen in de promotiedivisie af met zege op Almonte in Eindhoven: 47-57. ,,Lekker om zo te eindigen met elkaar’’, zei coach Linda Somers, die drie speelsters moest missen.

In het vierde kwart kwamen de Hoofddorpsen los, en was er ruimte om de afscheid nemende Lotte de Vries een publiekswissel te geven. ,,Het verschil met de bovenste vier is niet groot’’, zei Somers. ,,Volgend seizoen moeten we de volgende stap nemen.’’

Scores Hoofddorp: Klomp 15, Groot 12.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie