Alles voor laatste strohalm bij Telstar met trainingskamp in Zeist

Alles voor laatste strohalm bij Telstar met trainingskamp in Zeist
Hoofdtrainer Mike Snoei aan het woord tijdens de training op het KNVB complex.
© Foto Orange Pictures/Rene Nijhuis
Zeist

Een trainingskamp voor een belangrijke wedstrijd is geen luxe die ze bij Telstar gewend zijn. Trainer Mike Snoei was dan ook wat blij toen een sponsor de helpende hand toestak.

Op het prachtige veld 5 op het KNVB-complex in de Zeister bossen ruikt het naar ’echt’ gras, mos en dennenbomen. Het weer is schitterend en de sfeer onder de spelers is losjes en gezellig. ,,Zo kom je nog eens ergens”, grijnst aanvoerder Frank Korpershoek. In de dertien seizoenen dat hij bij Telstar speelt ging hij zelden midden in het seizoen op trainingskamp. ,,Wel een keer voor MVV-uit toen we tegen degradatie speelden. Het is fijn om er even uit te zijn.”

’s Avonds wordt er gegeten in het restaurant waar Oranje vaste gast is en de accommodatie waar men overnacht ademt ’voetbal’. In de huiskamer hangt een voetbalbord en op de televisie wordt de Europa League uitgezonden.

,,Dit is toch geweldig”, zegt Snoei. ,,Ik heb bij Panathinaikos in Griekenland gewerkt. Daar gingen we elke week voor de wedstrijd op trainingskamp, thuis en uit. Het zorgt ervoor dat je even geen afleiding hebt van alledaagse dingen, een jongen als Dylan Mertens heeft even geen baby om zich heen die hem wakker huilt. Ook voor het teamgevoel is het positief.”

Dat de spelersgroep de mogelijkheid krijgt om zich zo voor te bereiden op de laatste vier wedstrijden van het seizoen zegt volgens de Rotterdamse oefenmeester iets over het geloof dat directie, sponsors en betrokkenen nog hebben in Telstars doel om de play-offs voor promotie naar de eredivisie te halen. ,,Commercieel directeur Steef Hammerstein kwam naar mij toe dat sponsor Total Timber ons wil helpen om de laatste strohalm te pakken. Leo Driessen is een groot fan van Telstar, hij komt een quiz presenteren. Bij een club als Telstar krijg je als trainer niet alles in je eentje voor elkaar. Het is geweldig om te zien dat mensen om ons heen in ons geloven en de helpende hand toesteken.”

Telstar zette een uitstekende serie van zes overwinningen en een gelijkspel neer, maar liep vorige week tegen een schlemielige 1-0 nederlaag bij FC Twente op. Met nog vier wedstrijden te gaan is het gat met periodekoploper Almere City nu vijf punten. Om via de ranglijst deelname aan de play-offs af te dwingen moet Telstar minimaal als elfde eindigen. Cambuur Leeuwarden is de huidige nummer elf en heeft zes punten meer dan Telstar. ,,We zijn wat laat op gang gekomen dit seizoen, maar we hebben wel 44 punten. Daarmee staan we dan vijftiende, in de eredivisie zouden we achtste hebben gestaan. Toch geloof ik er nog in. We moeten alles winnen. Dat zou een bekroning zijn van het seizoen. Meedoen aan de play-offs is voor Telstar een hoofdprijs.”

Of op het trainingskamp gaan een goede keuze is, valt volgens Korpershoek dan ook nog niet te zeggen. ,,Dat weten we vrijdagavond om kwart voor tien. Als we verliezen was het een klote trainingskamp, als we winnen was het perfect.”

Meer nieuws uit Telstar

Keuze van de redactie