Ajaxtrainer Ten Hag: Wedstrijd tegen Groningen belangrijker dan contract

Erik Ten Hag (midden) viert de overwinning op Juventus.© AFP

AMSTERDAM

Trainer Erik ten Hag wil nog niet speculeren over een nieuw contract bij Ajax.

,,Dat lijkt me niet het juiste moment¨, zei hij. ,,Het is bekend dat ik het hier uitstekend naar mijn zin heb. Maar we zitten in een drukke en belangrijke periode. Voor mij telt nu de uitwedstrijd van zaterdag tegen FC Groningen."

Directeur voetbalzaken Marc Overmars vertelde na de sensationele winst op Juventus (2-1) dat hij Ten Hag graag langer wil vastleggen. Het 2,5-jarige contract van de Tukker loopt aan het einde van het volgende voetbaljaar af.

De opvolger van de ontslagen Marcel Keizer kon in zijn eerste half jaar niet overtuigen. Dit seizoen presteert hij boven verwachting, met het bereiken van de halve finales van de Champions League als kers op de taart.

,,Als het slecht gaat, dan krijgt de trainer vaak de schuld", zei Ten Hag. ,,Als het goed gaat krijg je een compliment en als het heel goed gaat dan zijn er veel superlatieven. Als trainer is het nu genieten. We zijn fantastisch bezig met elkaar. Het team ontwikkelt zich en we slagen op het hoogste niveau glansrijk voor examens."

Volgens Erik ten Hag begint zijn Ajax niet als favoriet aan het tweeluik met Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League. ,,Dat lijkt me niet", zei hij. ,,Zeker niet als je naar de financiële verhoudingen kijkt."

Ten Hag liet doorschemeren dat hij niet ongelukkig is met de afloop van de dubbele ontmoeting tussen de Spurs en Manchester City in de kwartfinale van Champions League. ,,Ik denk dat er wel een krachtsverschil tussen die ploegen is", stelde hij. ,,Aan de ene kant was het leuk geweest om Guardiola weer te zien", zei hij over de trainer van City, die hij leerde kennen bij Bayern München. ,,Maar City heeft heel veel kwaliteit."

,,Wij waren tegen Real Madrid en Juventus ook niet favoriet", zei Ten Hag. ,,Maar ik heb voor die duels ook gezegd dat we die ploegen kunnen verslaan als we een heel goede dag hebben. Dan zal met de Spurs nu als tegenstander niet anders zijn."

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen