Examenstunt op Ichthus Lyceum in Driehuis loopt uit de hand: ernstige vernielingen aan klaslokalen en meubilair [video]

Vlag tijdens de examenstunt op het Ichthus Lyceum.

Ellen de Boer
Driehuis

Een groepje leerlingen van het Ichthus Lyceum in Driehuis heeft vrijdagochtend in alle vroegte vernielingen gepleegd in de school. De leerlingen drongen het gebouw binnen en beschadigden en besmeurden leslokalen en meubels.

Er waren dusdanige vernielingen gepleegd dat de schoolleiding het niet verantwoord vond om de lessen te laten doorgaan. De leerlingen zijn naar huis gestuurd en alle feestelijkheden op de laatste dag voor de vakantie zijn afgeblazen.

(Kijk ook hier)

In een brief aan de ouders legt rector Alexander Volmer de situatie uit. Hij schrijft te weten welke leerlingen hebben huisgehouden.

De school zal aangifte doen van vernieling en de leerlingen aansprakelijk stellen voor de schade. De meivakantie wordt gebruikt om de school schoon te maken en de schade te herstellen.

Vernielingen in het Ichthus Lyceum.

De rector laat weten in de brief dat de examenstunt altijd zorgvuldig wordt voorbereid. ,,Ruim voor aanvang van de stunt maken we afspraken met het leerlingencomité dat de stunt organiseert om ervoor te zorgen dat de dag ordelijk en veilig verloopt. Dat is tot op heden altijd goed en in nauw overleg gegaan.

Lees ook: Vandalisme bij examenstunt Ichthus Lyceum: ’Politie neemt aangifte bijzonder serieus’

Het is extra zuur te constateren dat een groep leerlingen die niet is aangesloten bij de organisatie, op eigen initiatief vernielingen heeft aangericht. De toekomst van de examenstunt op het Ichthus zal naar aanleiding van deze ervaring stevig ter discussie staan’’, aldus rector Volmer in de brief.

Er was ook een leuke examenstunt op het Ichthus Lyceum. Een deel van de havo bracht graffiti aan:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.