Premium

Container Terminal Beverwijk in Amsterdamse handen

Container Terminal Beverwijk in Amsterdamse handen
De containerterminal in Beverwijk.
© Cyclomedia
Beverwijk

De Container Terminal Beverwijk (CTB) aan de Zuiderkade is sinds kort in Amsterdamse handen.

Het havenbedrijf Ter Haak heeft 1 april van dit jaar alle activiteiten van de Beverwijkse terminal overgenomen. Het is niet bekend hoeveel voor de overname is betaald. Voor Ter Haak betekent de inlijving van CTB een betere benutting van haar binnenvaartroutes.

De onderneming heeft vestigingen in IJmuiden en Amsterdam die deel uitmaken van een netwerk. Uiteindelijk komen de schepen terecht bij de zogeheten deepsea-terminals voor verder transport over zee. V

anuit de haven vertrekken wekelijks binnenvaartschepen naar (hoofdzakelijk) Rotterdam en omgekeerd. Verwachting is dat in de toekomst het aantal schepen verder toeneemt,, zegt Cezan Charlemagne van het Amsterdamse bedrijf.

,,Hierdoor kan CTB een nog betere dienstverlening aan haar klanten bieden”, stelt directeur Michael ter Haak. Het samengaan van de activiteiten heeft verder geen gevolgen voor de terminals van Ter Haak en CTB.

,,Zowel Beverwijk, IJmuiden en Amsterdam blijven onderdeel uitmaken van het netwerk. Ook de naam CTB blijft gehandhaafd”, aldus Charlemagne. In Beverwijk werken acht personeelsleden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.