Premium

Ouderwetse stratengids van Haarlemmermeer en dorpsgids Badhoevedorp officieel overhandigd aan wethouders

Ouderwetse stratengids van Haarlemmermeer en dorpsgids Badhoevedorp officieel overhandigd aan wethouders
Bart Stevens, Lisa Snijders en Marja Ruigrok zijn blij met de stratengids.
Hoofddorp

Twee wethouders van Haarlemmermeer hebben dinsdag een eerste exemplaar in ontvangst genomen van een ’ouderwetse’ papieren uitgave waar bewoners grote behoefte aan blijken te hebben.

’s Middags kreeg VVD-wethouder Marja Ruigrok bij boekhandel Stevens aan het Raadhuisplein in Hoofddorp de nieuwste editie van de Stratengids Haarlemmermeer overhandigd. Een simpele ringband-uitgave met daarin plattegronden van alle grotere Haarlemmermeerse kernen en het straatnamenregister. ,,Er wordt naar gevraagd’’, zegt Lisa Snijders van de boekhandel. ,,Als er één iemand naar vraagt kun je denken ’die hebben we niet’. Maar als mensen er naar blijven vragen, is dat een signaal dat er behoefte aan zo’n stratengids is.’’ Het zijn lang niet alleen ouderen die een plattegrondenboekje van Haarlemmermeer willen hebben. ,,Jongeren kijken digitaal op hun smartphone, maar de mensen die er hier om vragen zijn vanaf 30 jaar, schat ik. Vaak zijn het mensen van elders in Nederland die hier net naartoe zijn verhuisd.’’

De laatste stratengids werd in 2008 uitgegeven. Daarin staan allerlei wijken ’in ontwikkeling’ vermeld die inmiddels al lang zijn gerealiseerd. Samen met de gemeente Haarlemmermeer en Citoplan is de nieuwe gids gemaakt.

Dinsdagavond kreeg CDA-wethouder Mariëtte Sedee bij de dorpsraad van Badhoevedorp de dorpsgids 2019-2020 overhandigd. Een ouderwetse papieren uitgave waarin alle activiteiten in Badhoevedorp, Nieuwe Meer, Lijnden en Boesingheliede overzichtelijk zijn gerangschikt. Zo’n dorpsgids werd vroeger elk jaar uitgegeven, maar ook hier zien commerciële uitgevers geen brood meer in. De dorpsraad brengt hem voor het vierde jaar samen met stichting Maatvast uit.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.