Milieuplein Haarlem voortaan maandelijks op zondag open

© Foto United Photos/Paul Vreeker

Arnold Aarts
Haarlem

Het Milieuplein in Haarlem is voortaan ook de laatste zondag van de maand open. De gemeente speelt hiermee in op een wens van de inwoners, die juist in het weekeinde hun grofvuil willen wegbrengen. Dan wordt namelijk het meest geklust en opgeruimd in en om het huis.

De openstelling is een initiatief uit het coalitieakkoord ’Duurzaam Doen’, dat na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 is opgesteld. De fractie van de ChristenUnie liet destijds weten tegenstander te zijn. Niet alleen omdat de partij de zondag als collectieve rustdag ziet, maar ook om te voorkomen dat extra toeslagen moeten worden betaald aan de medewerkers die op zondag werken.

Komende zondag is het Milieuplein aan de Ir. Lelyweg voor het eerst open. De gemeente heeft bewust voor de dag na Koningsdag gekozen, omdat veel inwoners dan niet verkochte spullen over hebben van de vrijmarkt.

Het Milieuplein is voortaan elke laatste zondag van de maand open van 10.30 uur tot 16.30 uur. Voor inwoners met reguliere werktijden is het plein ook elke zaterdag en dinsdag tot 20 uur geopend.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.