Halsema nieuwe trainer vrouwen VC Spaarnestad

Van onze verslaggever
Haarlem

Nico Halsema is de nieuwe trainer van de vrouwenploeg van volleybalclub Spaarnestad. Hij volgt bij de Haarlemse club Jur van der Tuuk op die afgelopen jaar een nieuw eerste team in de tweede divisie heeft opgebouwd.

Van der Tuuk moest een nieuwe ploeg opbouwen nadat trainster Vera Koenen vertrok bij Spaarnestad. Veel volleybalsters vertrokken daarop naar clubs die in de top- of eredivisie spelen. Van der Tuuk werd afgelopen seizoen in de tweede divisie vijfde met de vrouwenploeg van Spaarnestad.

Nico Halsema is volgens Monica de Lange, verantwoordelijk voor het technisch beleid bij de Haarlemse vrouwen, precies de juiste persoon om de vervolgstappen te zetten. ,,Spaarnestad heeft heel veel talenten bij de jeugd, die staan te trappelen om naar de top door te stoten. De nieuwe trainer kan daar veel in gaan betekenen.”

Noordeling Nico Halsema heeft zelf in de eerste divisie gespeeld en heeft daarna een lange staat van dienst als trainer bij diverse verenigingen als Radius, Novo, Punch Gemini Kangeroes en Rijnmond.

De laatste drie jaar is Halsema, in het dagelijks leven docent in het voortgezet onderwijs, bij RVV Katwijk succesvol geweest. Met het herenteam is hij in de derde divisie kampioen geworden en heeft hij met zijn ploeg de finale van de regionale derde divisie bereikt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal