Velsen reikt twee jeugdlintjes en vijf maal Lid in de orde van Oranje Nassau uit

Susanne Moerkerk
Velsen

Vijf Velsenaren zijn vrijdag door burgemeester Dales benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook reikte Dales voor het eerst twee Velsense jeugdlintjes uit.

Mevrouw C. van Dam uit Velsen-Zuid vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilligster voor de Oranjevereniging Driehuis, Yachtclub Seaport Ymuiden, het Havenfestival, Pre-Sail en het Ichthus Lyceum.

G.H. Hofstra uit IJmuiden is vierde zijn 25-jarig jubileum bij de vrijwillige brandweer, post IJmuiden en heeft daarom de onderscheiding opgespeld gekregen. De heer B.T. Rienstra uit Santpoort-Zuid zet zich al vijftig jaar in voor de parochie Heilige Sacramentskerk in Bloemendaal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

J.P. Schoon uit IJmuiden zet zich al jarenlang belangeloos in voor de Oud-Katholieke Parochies Heilige Adelbertus en Heilige Engelmundus te IJmuiden. Daarnaast vindt hij ook nog tijd om zich in te zetten voor de Oud-Katholieke Kerk van Nederland, de Rotaryclub IJmond en als Member of the Alumni Board van de Kingston University London.

Velsen-Noorder B.W. Wellink heeft zich ingezet voor de oprichting van de Vereniging Santpoorts Belang en hij zet zich al vijftig jaar in voor de Independent Order of Odd Fellows.

Nieuw dit jaar is de uitreiking van de jeugdlintjes. Demi van Straaten (11 jaar) uit Velserbroek viel deze eer te deel vanwege haar jarenlange inzet voor alle mensen en dieren. Zij zet zich heel hard in voor meer bekendheid rond Type 1 Diabetes en zij is al heel lang lid van de Beestenbende in Velsen.

Kayleigh de Bruin (16 jaar) uit IJmuiden mocht ook een jeugdlintje in ontvangst nemen vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilligster voor de kinderboerderij Velserbeek.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.