Vijf koninklijke onderscheidingen in Heemstede

Burgemeester Nienhuis met Herman Diederik, Clara Wittop Koning, Guus Compier, Miep Overing en Dirk Jan Huizinga.© Foto United Photos/Laurens Bosch

Guusje Tromp
Heemstede

Burgemeester Astrid Nienhuis reikte vrijdagochtend vijf koninklijke onderscheidingen uit aan Heemstedenaren die iets bijzonders hebben betekend voor de maatschappij.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau:

Herman Diederik (74) had samen met een compagnon een aantal succesvolle apotheken en een afdeling voor chemische analyse. Hij hielp mee aan het ontwikkelen van een geautomatiseerd systeem voor de verwerking van recepten van artsen en had een srol bij de ontwikkeling en implementatie van ICT-technologie in de Nederlandse apotheken.

Lees hier meer: Op zijn verjaardag werd Herman Diederik Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Lid in de Orde van Oranje Nassau:

Guus Compier (74) is sinds 1968 actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging HFC Heemstede. Hij bekleedde verschillende bestuurlijke functies en organiseerde 25 jaar lang ’De Dag van Guus’, een toernooi voor alle voetbalclubs uit Heemstede. Verder regelt hij vele diverse hand- en spandiensten bij HFC Heemstede.

Dirk Jan Huizinga (75) is sinds 1996 vrijwilliger bij de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging (KR&ZV) Het Spaarne in Heemstede. Hij blies de zeilafdeling in Haarlem-Noord nieuw leven in. Toen deze moest verhuizen, ontwierp hij het nieuwe clubgebouw en zorgde ervoor dat de faciliteiten toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Hij was verantwoordelijk voor het contact met externe partijen en speelde een belangrijke rol bij het realiseren van een openbaar toegankelijke horecavoorziening die hier ook moest komen.

Miep Overing (79) was van 1973 tot 1992 actief voor de Tennisvereniging Bennebroek. Daarnaast was zij van 1988 tot 1990 secretaris van de Stichting tot Beheer Tennispark Bennebroek. Sinds 1981 is zij actief voor de tennisbond KNLTB, district Haarlem. Ze was voorzitter van de geselecteerde jeugdcommissie. Ook is ze bondsgedelegeerde van de jeugdtoernooien. Sinds 2006 is ze mantelzorger van haar echtgenoot.

Clara Wittop Koning (71) was van 1998 tot 2008 orkestmanager van het Symfonisch Blaasorkest Heemstede. In 2005 werd zij maatschappelijk begeleider bij Vluchtelingenwerk Heemstede/Bennebroek. Zij hielp statushouders bij praktische zaken en ondersteunde hen in het contact met instanties. Tevens coördineerde zij tot 2015 de inzet van taalcoaches. Vervolgens richtte ze de Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland op, waarvan ze ook bestuurslid is. Ze werft taalcoaches, voert intakegesprekken, koppelt coaches aan statushouders en onderhoudt contact met de taalaanbieders en gemeente.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.