Drie koninklijke lintjes in Zandvoort, één in Santpoort

De Zandvoortse burgemeester Niek Meijer met gedecoreerden Reijmers en Versteege.© Foto Richard Stekelenburg

Zandvoort/Santpoort

In Zandvoort zijn drie inwoners gedecoreerd met een Koninklijk lintje. Burgemeester Niek Meijer spelde Gerard Versteege en Hans Reijmers de versierselen ’s morgens op tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis.

Aan het begin van de avond spelde Meijer Tom de Roode zijn lintje op in de Sint Agathakerk, voorafgaande aan een uitstapje van De Zonnebloem naar De Keukenhof waarbij Tom de Roode als vrijwilliger is betrokken.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

De Zandvoorterse oud-wethouder Gerard Versteege (79) heeft ruim 22 jaar bij de vrijwillige brandweer gezeten. Voor Warchild verzorgde hij goederentransporten naar de Oostbloklanden verzorgd. Daarnaast was hij lange tijd actief voor de KNRM in Zandvoort.

Zandvoorter Hans Reijmers (72) is een van de grote initiators van het sportieve en culturele leven in Zandvoort. Hij was a voorzitter, trainer/coach en scheidsrechter actief bij de basketbalvereniging The Lions. Ook speelde hij een belangrijke rol bij de Korver Sporthal Zandvoort. Sinds 2001 is Hans Reijmers voorzitter van Jazz in Zandvoort.

Zandvoorter Tom de Roode (75) is al vanaf zijn 15 jarige leeftijd een zeer actief lid van de Zandvoortse Reddingsbrigade. In die afgelopen 60 jaar vervulde hij een grote verscheidenheid aan activiteiten en rollen binnen de vereniging: van zwembadopleidingen, vertegenwoordiger van Zandvoort tijdens landelijke oefeningen, lid van de roeiploeg. Sinds 2008 is hij vrijwilliger bij De Zonnebloem.

In Santpoort-Zuid kreeg B.T. Rienstra de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger (50 jaar) voor de parochie Heilige Sacramentskerk te Bloemendaal. Inmiddels is deze parochiekerk samengevoegd met de kerk van de Heilige Drie-eenheid in Bloemendaal.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.