Schoten gelost vanuit auto in IJmuiden, politie zoekt twee mannen

© Ko van Leeuwen
© Ko van Leeuwen
© Ko van Leeuwen
1/16
IJmuiden

De politie is zondagmiddag massaal uitgerukt na een schietincident in IJmuiden. Op het Gijzenveltplantsoen is een scooter met daarop twee personen beschoten vanuit een rijdende auto.

De politie meldt dat de bestuurder en passagier van de scooter zijn gevlucht na de beschieting. Zij lieten de scooter achter op de Lange Nieuwstraat en zijn weggerend vanaf het Gijzenveltplantsoen in de richting van de Torricellistraat.

De politie controleerde extra op uitvalswegen.

Via Burgernet laat de politie weten op zoek te zijn naar twee mannen van wie er een mogelijk gewond is.

Lees ook: Schoten bij Gijzenveltplantsoen IJmuiden bedoeld voor duo op scooter

Op straat lagen meerdere kogelhulzen. Dat het gruwelijk mis had kunnen gaan, is duidelijk. De kogels zijn ingeslagen in een flatgebouw en bushokje.

De rotonde bij de Lange Nieuwstraat/Gijzenveltplantsoen werd afgesloten met hekken, zodat de politie onderzoek kon doen. Agenten zagen nog kogelhulzen over het hoofd buiten de afzetting die wel door omstanders werden ontdekt. Daarop werd de afzetting uitgebreid. Ook een speurhond werd ingezet. En een geparkeerde scooter werd voor de zekerheid meegenomen voor onderzoek. Om kwart over negen werden de hekken weggehaald en kon het verkeer weer gebruikmaken van de rotonde.

Foto’s: Ko van Leeuwen

Meer nieuws uit IJmond

Verhaal uitgelicht

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.