Dolly Bellefleur ontpopt zich tot zeemeermin [video]

Still uit de stopmotion-video van Candide Rietdijk

Still uit de stopmotion-video van Candide Rietdijk

Leontien van Engelen
Haarlem

Dolly Bellefleur, alter ego van Ruud Douma, heeft een hertaling gemaakt van het nummer Arcade van Duncan Laurence, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor het zesde achtereenvolgende jaar nam Dolly Bellefleur de Nederlandse inzending onderhanden en dat resulteerde in het nummer ’Op de echo van mijn hart’. Het is bewust geen vertaling maar een hertaling waarbij ze een Nederlandse tekst op de bestaande melodie maakt. Vorige jaar hertaalde ze de bijdrage van Waylon (’een ruig rocknummer’) nu dus de ballad van Duncan Laurence. Haar inspiratie haalde ze dit keer uit een specifieke zin uit het originele nummer: ’Small town boy in a big arcade’. ,,Ik moest daardoor heel erg aan mijzelf denken toen ik als jongetje in het dorp waar ik woonde met mijn ziel onder mijn arm liep. Ik werd behoorlijk gepest, zowel verbaal als fysiek. Vrij snel wist ik dat dat de insteek zou worden.’’

De videoclip die bij het originele nummer hoort, waarin hij zwemmend in het water te zien is, leverde inspiratie op voor de door Candide Rietdijk gemaakte stop-motion video bij de hertaling. ,,Die clip is met zoveel liefde en toewijding gemaakt door Candide’’, aldus Dolly, ,,en door het water kon Dolly zich ineens ontpoppen tot zeemeermin’’, lacht ze.

Dinsdag 7 mei is de eerste repetitie van Duncan Laurence in Tel Aviv, waar hij op donderdag 16 mei in de tweede halve finale staat, wat moet resulteren in een finaleplek op zaterdag 18 mei. Hij staat al weken nummer 1 bij de bookmakers. Wat denk Dolly van zijn kansen? ,,Het heeft alle potentie om te winnen. Ik denk dat veel mensen er iets in herkennen. Maar het is zeker nog geen gelopen race.’’ Mocht Duncan Laurence op 18 mei winnen dan wordt het Songfestival volgend jaar in Nederland gehouden. ,,We moeten niet op de dingen vooruitlopen’’, zegt Dolly, ,,maar stél je voor dat dat dat gebeurt... Het thema van het festival is dit jaar ’Dare To Dream’, zou het niet fantastisch zijn als Dolly dan een rol krijgt als presentatrice? Daar ga ik alvast stilletjes van dromen.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.