Telstar over Ajax-spijbelaar: ’Hij was vier dagen ziek en bekende pas toen ’ie geen kant meer op kon’

Velsen-Zuid

Bij Telstar zijn ze helemaal klaar met Jordie van der Laan. De ontslagen speler is volgens technisch directeur Piet Buter niet eerlijk over de gang van zaken en houdt zich niet aan de voorwaarden van de ontbindingsovereenkomst.

Maandag werd bekend dat het contract tussen de 25-jarige spits en de club uit Velsen-Zuid ontbonden werd nadat Van der Laan zich vorige week had ziek gemeld om aanwezig te zijn bij Tottenham Hotspur tegen Ajax in Londen. De aanvaller gaf zelf aan dat hij de club zelf inlichtte over zijn ’spijbelactie’. Onzin, zeggen ze bij Telstar. Technisch directeur Piet Buter: ,,Hij heeft ons bedonderd. In totaal is hij vier dagen niet op de club geweest. Hij heeft zich zondag ziek gemeld. Op ons verzoek om langs te komen bij de clubarts reageerde hij door te zeggen dat hij een afspraak bij de huisarts had. Een dag later gaf hij als excuus dat hij met koorts op bed lag. Pas toen trainer Mike Snoei, die in de buurt woont, aanbood om bij hem langs te komen, kwam de aap uit de mouw. Hij gaf toe dat hij niet ziek was maar in Londen zat.”

Toen het vertrek van Van der Laan net was uitgekomen wilde Piet Buter niet inhoudelijk reageren. Dat is inmiddels veranderd. Jordie van der Laan was te zien bij veel landelijke media en groeide uit tot een held op sociale media. ,,Nu lijkt het alsof hij de held is en Telstar de schlemiel. We hadden reden genoeg om hem op staande voet te ontslaan. We blijven echter ook mensen en wilden dit op een beschaafde manier afhandelen. Daarom gingen we met wederzijds goedkeuren uit elkaar. In de ontbindingsovereenkomst staat dat beide partijen geen uitlatingen zullen doen over elkaar. Daar houdt hij zich nu niet aan”, is de technisch directeur duidelijk.

Buter geeft aan dat hij voorlopig nog geen advocaat in de hand neemt. ,,Nee, het is en blijft een kwajongensstreek. Maar hij moet het niet doen voorkomen alsof het de schuld is van Telstar. Dan gaan we er werk van maken en volgen er sancties.”

Het verzuim van Jordie van der Laan rond de wedstrijd van Ajax in Londen zorgde ook binnen de spelersgroep voor onrust. Bronnen rond de club laten weten dat hij niet persoonlijk afscheid van de spelers kwam nemen. Het enige wat zijn collega’s van hem ontvingen was een appje. Van der Laan spreekt dat tegen: ,,Ik heb met de meeste jongens nog dagelijks contact. Met een aantal ga ik binnenkort zelfs een weekendje weg.”

De voetballer gaat er wel vanuit dat hij woensdag aanwezig is bij de wedstrijd tussen Ajax en Tottenham in de Arena. Van der Laan twitterde de maandagavond de vraag of hij nu niet een kaartje van Ajax had verdiend. ‘Ben tenslotte toch vrij.’ Daarop bood journalist Menno Pot aan om de speler mee te nemen in ruil voor een rondje grote bier. Jordie van der Laan gaat er vanuit dat hij met Pot naar de wedstrijd gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen