Ruim 350 kinderen uit Driehuis wandelen al zingend de eerste route van de avondvierdaagse

Ruim 350 kinderen uit Driehuis wandelen al zingend de eerste route van de avondvierdaagse
De jonge deelnemers aan de avondvierdaagse in Driehuis gaan enthousiast van start.
© foto United Photos/Paul Vreeker
Driehuis

Ruim 350 kinderen uit Driehuis verzamelden dinsdag begin van de avond op het schoolplein van basisschool De Toermalijn voor de eerste wandeling van de avondvierdaagse. Inclusief ouders en begeleiders trok er een stoet van bijna 500 wandelaars over het voetpad langs de Duin en Kruidbergerweg.

De eerste tocht van vijf kilometer voerde langs manege Kennemergaarde richting Landgoed Duin en Kruidberg. Op het grasveld van het hotel was een pauzestop waar ouders met kinderwagens konden wachten op de doorbijters die het Stroperspad over de Koepelberg volgden.

De avondvierdaagse in Driehuis beleeft dit jaar de tweede editie. Vorig jaar organiseerde een aantal enthousiaste ouders van leerlingen van de basisscholen Jan Campert en De Toermalijn voor het eerst een eigen wandelevenement.

Intiemer

Jarenlang waren de basisschoolleerlingen uit Driehuis aangehaakt bij de avondvierdaagse in IJmuiden. Om een aantal redenen besloten vijf ouders vorig jaar een stichting op te richten om zelf een avondvierdaagse te kunnen organiseren. ,,In IJmuiden doen ongeveer tien basisscholen mee en is het een stuk massaler. Bovendien was de laatste jaren de start niet meer bij de Hema of het zwembad, maar in Zeewijk. Dat was toch een stuk verder voor de kinderen uit Driehuis. Een eigen avondvierdaagse is kleinschaliger en intiemer. En de omgeving van Driehuis is heel mooi. Je loopt zo het groen in en daar maken we graag gebruik van’’, vertelt Peter Bart Bor, een van de organiserende ouders.

Verkleed

Onder begeleiding van zo’n 25 vrijwilligers, onder wie verkeersregelaars, stempelaars en ehbo’ers, wandelen de kinderen woensdagavond hun vijf kilometer door Buitenplaats Beeckestijn. Op donderdagavond staat een route door Oud Velsen en Velserbeek op het programma. Ongeveer 25 kinderen hebben zich opgegeven voor de tien kilometer op donderdagavond. Zij komen ook door Velserbroek en recreatiegebied Spaarnwoude. Op de laatste avond gaat de wandeling door Velserbeek naar het eindpunt in het stadion van Telstar. De laatste tocht mogen kinderen verkleed meelopen. Alle deelnemers krijgen een medaille.

Op de website www.avondvierdaagse-driehuis.nl zijn alle routes aangegeven en staan teksten van leuke wandelliedjes als ’En dat is één..’, ’Dudeljo’ en ’Mijn tante in Marokko’.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.