Premium

Dorpsvereniging Velserbroek onthutst over weigering scholen mee te doen met Avondvierdaagse

Dorpsvereniging Velserbroek onthutst over weigering scholen mee te doen met Avondvierdaagse
Avondvierdaagse in 2017.
© Archieffoto
Velserbroek

,,Ik heb nog nooit ook maar een telefoontje van hem gehad. En hij zit ons nu zwart te maken!” Secretaris Jacqueline Staats van Dorpsvereniging Velserbroek is onthutst door uitlatingen van directeur Eric Boeijenga van basisscholen de Hoeksteen en de Westbroek in deze krant. Zijn scholen doen niet mee aan de Avondvierdaagse, die door de Dorpsvereniging wordt georganiseerd.

Boeijenga gaf in deze krant aan het beu te zijn dat de Dorpsvereniging de Avondvierdaagse altijd tijdens de Citotoetsen plant. Volgens hem was er geen behoorlijk overleg mogelijk met de organisatie om dit te wijzigen. Hij weigert daarom dit jaar zijn scholen mee te laten doen met de wandelweek. In plaats daarvan heeft hij een andere dagelijkse sportieve activiteit georganiseerd. Die vindt al deze maand plaats, ruim voor de Citotoetsen. Mochten leerlingen toch willen meedoen met de Avondvierdaagse, dan kunnen ze zich wel individueel aanmelden. Dat hebben flink wat ouders al gedaan, meldt de Dorpsvereniging.

Staats: ,,Al 21 jaar organiseer ik dit evenement om de saamhorigheid in het dorp te bevorderen. De directeur verdraait nu het hele verhaal. De andere scholen maken geen probleem van de datum, zoals hij beweert. Dat blijkt uit een enquête die ik in februari naar de acht Velserbroekse scholen heb gestuurd. Twee scholen herkennen het probleem met de toetsen, maar plannen die er gewoon omheen. Boeijenga heeft mij nog nooit gebeld, hij heeft alleen een keer een hele rare mail teruggestuurd die ook naar alle contactpersonen ging. Zo kwam een hele lading shit bij al die mensen terecht.”

Staats legt uit waarom ze dit jaar de wandelweek heeft gepland in de tweede helft van juni: omdat de bands vorig jaar aangaven alleen dan tijd te hebben voor het muzikaal begeleiden van de kinderen op de laatste dag. ,,Dus ik heb ze vorig jaar al meteen opnieuw vastgelegd.”

Ze hoopt op een telefoontje van Boeijenga om ervoor te zorgen dat alle acht scholen volgend jaar weer meedoen aan de Avondvierdaagse. Daar hoeft hij geen haast mee te maken. ,,Ik ben nu nog te boos!”

Lees ook: Twee scholen weigeren deel te nemen aan Avondvierdaagse Velserbroek, want Cito-toets gaat voor

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.