Premium

Wijkplatform Santpoort-Noord staakt activiteiten

Wijkplatform Santpoort-Noord staakt activiteiten
Santpoort-Noord

Het Wijkplatform Santpoort-Noord is gestopt. Na het vertrek van voorzitter Machiel van Klink eind vorig jaar is het de drie overgebleven leden niet gelukt nieuwe Santpoorters aan zich te binden.

Ondanks enkele pogingen het Wijkplatform onder de aandacht van de Santpoorters te brengen, bleek er geen enkele interesse vanuit het dorp. Wijkwethouder Bram Diepstraten had hulp geboden door een advertentie te plaatsen voor nieuwe leden en het overgebleven trio is zelf ook de boer op geweest. ,,Maar het heeft helemaal niets opgeleverd. Het leeft helemaal niet’’, aldus Frans Tasseron, die tot op het laatst met Eef Limmen en Tom Kruisman het Wijkplatform levendig probeerde te houden. ,,Het rare is wel dat als er iets aan de hand is mensen wel komen’’, weet Tasseron.

Teleurstelling in de houding van de gemeente Velsen is voor de drie ook een belangrijke reden de werkzaamheden voor het Wijkplatform te staken.

Advies

,,Jaren geleden is afgesproken dat de wijkplatforms gevraagd en ongevraagd advies zouden geven over veranderingen in de omgeving, maar dat heeft de gemeente laten liggen. Eigenlijk zou er een soort samenwerking zijn, maar daar is niets van terecht gekomen. We moesten vaak in de krant lezen dat er iets speelde. We werden nergens bij betrokken. Dat is jammer.’’

Bijkomend probleem was dat het niet lukte een vergaderlocatie te vinden die ook voor mindervaliden toegankelijk is.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.