’Laatste hulpverlening’ van EHBO-vereniging Beverwijk-Hoogovens Combinatie

Wijk aan Zee

De Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade (WRB) heeft van de - opgeheven - stichting tot steun van ehbo-vereniging BHC, een donatie van vijfduizend euro ontvangen.

WRB-voorzitter Richard Schellevis ontving de cheque van Rosa Stal-Nicolai namens de stichting. Zij deed de WRB ook nog drie goedgevulde ehbo-tassen een ongevallenscherm, een schepbrancard en een aantal sets kinderelektroden voor de AED cadeau.

Opheffing

Een heuglijk feit voor de redders en de strandbezoekers, maar de aanleiding is toch minder vrolijk. Ehbo-vereniging BHC (Beverwijk-Hoogovens Combinatie) heeft tussen 1935 en eind 2016 actief deelgenomen aan talloze sport- en andere evenementen in de regio.

Ook verzorgden de gediplomeerde kaderinstructeurs van de vereniging opleidingen en cursussen, onder andere voor reddingbrigades. In de hoogtijdagen had BHC 180 leden maar de laatste jaren liep dat sterk terug.

In juni 2017 is de ehbo-vereniging opgeheven, in augustus 2018 gevolgd door de Stichting tot steun van ehbo-vereniging BHC. Omdat deze stichting een ANBI-status had, diende eventueel batig saldo naar een soortgelijke doelstelling te gaan.

De WRB kwam naar verluidt direct ter sprake. Omdat deze vereniging louter uit vrijwilligers bestaat die, met name, in de zomermaanden de bewaking vna het familiestrand in Wijk aan Zee op zich nemen en bijna dagelijks met ehbo worden geconfronteerd.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.