Jaarlijkse serie Haarlemse stadsorgelconcerten op het Müller-orgel gaat van start

Jaarlijkse serie Haarlemse stadsorgelconcerten op het Müller-orgel gaat van start
Het Christian Müller Orgel
© Archieffoto
Haarlem

Het recital van Rien Donkersloot op 21 mei om 20.15 uur in de Philharmonie vormt de opmaat van de jaarlijks serie Stadsorgelconcerten die op 28 mei begint in de Grote of St. Bavokerk.

Nederlandse en buitenlandse organisten spelen elke dinsdag om 20.15 en donderdag om 16.00 uur gratis toegankelijke concerten op het imposante Müller-orgel. Ben van Oosten plaatst de Franse romantici Vierne en Widor naast Mozart.

Leo van Doeselaar naast Bach ook muziek van Kurtág en Jan Welmers. Geerten van de Wetering, vorig jaar winnaar van het Haarlems Internationaal Improvisatieconcours, speelt onder andere werk van twee twintigste-eeuwse Vlaamse organisten.

De Engelse organist en componist David Briggs brengt een ode aan zijn idool Pierre Couchereau. En de Deen Kristian Krogsoe neemt een compositie van Nielsen mee. Op 3 september geven vier Haarlemse organisten samen een recital met minder vaak uitgevoerde composities van Bach.

De jonge, pas in Hamburg ’mit Auszeichnung’ afgestudeerde organist Adriaan Hoek fungeert met drie recitals met muziek van onder andere Messiaen en Goebaidoelina als ’artist in residence’. Hij sluit op 8 oktober de serie af in de Philharmonie.

Lees ook: Haarlems stadsbeiaardier Rien Donkersloot vindt het heerlijk om een orgel te fileren

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.